Followers

Thursday, December 5, 2013

Progress of my study.



Assalamualaikum.

Alahai since habis siapkan assignment hari itu, jari-jari ini rupanya masih belum puas guna tool di Words. Hendak juga lagi menekan buat chart, diagram bagai. 
Updated progress master saya. Sekarang ini memang waktu untuk ulangkaji sebenarnya. Tapi masih belum sentuh sangat notes yang ada. Rasa macam baru sahaja release burden dari  buat assignment hari itu. 
Memang banyak sebenarnya yang saya pelajari lepas siap assignment hari tu. Clear brief mengenai certain topic dalam subject yang saya belajar sekarang ini. Plus bila saya buat case study untuk subject Management, serius banyak story pasal Proton yang baru saya tahu.
Sesungguhnya menambah ilmu itu amatlah di tuntut dalam Islam. Besar sungguh impactnya atas pekerjaan yang kita buat.

Ini gambar classmates saya yang perempuan sahaja and with our Project Management lecturer, Mr John on our last class.
Classmates, kak Aishah, Jofina, Liza and Hafizah.

Untuk belajar kali ini, saya rasa sangat happy walaupun sebenar ia adalah penat. Saya sangat suka kelas saya ini, sebab classmates adalah very supportive. Semua orang support each other. Dalam kelas ini memang 1 Malaysia. Tapi yang perempuan semuanya melayu. Dan saya the only cikgu dalam kelas. Yang lain semua memang kerja di field masing-masing. Ini jugalah pertama kalinya saya ada course mates perempuan yang ramai dan rapat. 

Masa zaman study diploma dan juga degree di UTM, kelas saya di penuhi dengan lelaki dan lelaki lagi. Perempuan yang ada cuma kurang dari 7 orang gitu. Mereka pula buat geng masing-masing. And always myself tidaklah di fan kan oleh mereka pun. In the end, either saya kawan dengan lelaki or saya tiada kawan langsung. Maksud saya di sini, ialah kawan untuk study bersama. Memang kisah lampau itu adalah tidak menceriakan. Kawan yang saya baik masa study dulu ialah mereka yang sama kursus dengan saya tapi berlainan kelas. So setakat pergi bersuka ria di JB itu, bolehlah dengan diaorang. Tapi bila part hendak study, kenalah sendirian.

Ok. Kita tinggalkan zaman gelap dulu itu.
Mari kita melihat perancangan masa hadapan kepada yang lebih baik, in sha ALLAH.

Wasalam





9 comments:

oya said...

rindu plak zaman master..

Ms Haslina said...

sambung study lagi oya. selagi ada semangat tu.

imm hassan said...

salam kenal..tgh belek2 kisah ibu2 yg smbung belajar.terjumpe plak blog ni.sye follow blog ni boleh?

Seri Selaseh said...

dah abis exam dah kot. Semoga dpt keputusan yg memuaskan.

Ms Haslina said...

salam kenal kembali imm. terima kasih dear.

seri selaseh - alhamdulilah, 2 hari je exam. amin. terima kasih dear.

mama lieyna said...

Rsjin awak.. in sha Allah..moga dipermudahkan.. supporting dr kawan yg sama2 study, sgt2 membantu kan.. :-) .best of luck to u.

School Of Tots said...

Bak kata Hamzah, "Dadu, Muiz, bukan ana yang menyentuh hati kamu, tapi Allah yang membuka hati kamu dan memberi sedikit hidayah kepada kamu." Dah tengok UMTAD?

ibuhebat said...

takpe, setiap org ada zaman gelapnya. salam kenal. jemput ke http://hebatkan.blogspto.com

Ms Haslina said...

eina - amin, terima kasih dgn kata2 semangat dari eina.

school of tots - terima kasih kerana sudi datang ke blog saya. belum pernah tengok lagi, UMTAD.

ibuhebat - betul tu. salam kenal juga.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails