Followers

Monday, July 5, 2010

Bring your own bag


Sehati sejiwakah kami dengan mug hitam itu. Hehehehe. Baru beli mug baru ini di Tesco..murah sahaja. RM 5 rasanya. Air teh o untuk cik abang tersayang dan pear cafe untuk aku. Entah lama sudah tidak minum air pearl itu. Sahaja beli..ermmm.

Semalam sempat ke Tesco dekat rumahlah. Rupanya starting 4th July plastic sudah tiada digunakan di Selangor..katanyalah. Dulukan, pada hari Sabtu sahajakan. Sekarang ini sudah berjangkit ke hari Ahad sekali.
Maknanya masa SEMUA ORANG SIBUK HENDAK MEMBELI BARANG-BARANG KEPERLUAN MASA ITULAH SIBUK-SIBUK TIDAK MAHU BAGI PLASTIC.
Entahlah...
Layan beg user friendly itulah kan sudahnya.

Sila guna beg ini pada Sabtu dan Ahad..okies

The statements

7 comments:

mamalieyna said...

issh jangkit ke ahad pulak ke?..sudahnya nanti, makin byk pulak pulangan diorang tuk sesiapa yang terpaksa beli plastik beg time g shoping kan..huhu..eina sllu camtu la, selalu lupa kalo soping ari sabtu..mmg sudahnye bayar je 20sen tuk 1 plastik beg!..huhu..

pakcikLie said...

Layan je lah..xper..untuk masa depan anak2 kita..

haslina said...

mamalieyna - itulah kan..kenalah pulak kita bawa beg itu ini...

pakciklie - itulah...mana yg baik...

julie^beth said...

ada banyak kebaikan jugak kalo tak pakai plastik. tapi buat macam jusco pon ok, diorang guna plastik yang biodegradable.

haslina said...

a'ah...itu yg bagus...utk masa depan yang gemilang...

El-Zaffril said...

Ganti la dengan paper bag... nyampah betul gi shopping ari sabtu skrg

haslina said...

dah masuk hari ahad tak berplastik da...payah part nak beli barang basah lah kan...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails