Followers

Friday, December 28, 2007

time off

Sekarang ni keadaan diri memang macam ni. Berangin sesangat.Sebab tu mmg x de mood nak menulis kat blog walaupun mcm banyak jea nak dituliskan.So bila angin tu da berenti bertiup..insyallah aku akan kembali menempel kat blog aku.



Sebenar benarnyer lagi since budak2 da start semester,aku pun sama bz nyer.Ngajar dan ngajar.Masa tu da kurang sangat da ngadap PC.Asik prepare notes, tanda assignment yg melambak2.Naik cam juling mata dibuatnyer.Satu aku kena ngadap soil, satu lagi aku kena ngadap structural.Tapi demi tugas dan mmg tanggungjawab aku, so kena dan mesti buat nyer.Supaya akhirnyer budak2 aku ni leh jadi orang berguna ngan sedikit ilmu yg mereka dapat dari aku..amin.Ibarat menabur benih di sawah...insyallah jadi padi...dan akhirnyer padi menjadi makanan yg berkhasiat pada semua nyer.

Thursday, December 13, 2007

malam tadi - al kisah nyer

Hee hehe hehe.Malam td sampai umah terus lah tuangkan kuah mee rebus bersama mee nyer dan terus di beri kat my sayang.Pastu aku terus lah start masak utk malam.Memula goreng telor wat dadar jea.Bukan aper dalam peti sejuk da x de menda utk di masak.Nak pi beli barang dapur asik x de masa jea.Bukan nyer bz pun.Masalahnyer semenjak 2 menjak ada haziq ni,kami da jarang pi kuar.Asik duk umah jea, sampai kan makanan nak makan pun x de.Teruk tulll..

So adalah sardin setin dua yg da di beli ari tu.Malam ni masak sambal sardin + kentang goreng.Dan sayur nyer ialah kobis yg di potong2 dan cuci ngan air dan boleh dimakan terus.Letih da nak goreng2 nie dan masak nasi.Jam da pukul 8 pm.Baju kurung aku da basah ngan peluh.Moga aku dapat pahala sebab masakkan untuk suami wlupun aku penat baru balik keja.

Abih mandi main ngan haziq kejap.My sayang da tertido rupanyer.Penat benar nampaknyer,aku ajak makan pun dia x jawab.So makan sorang2lah malam ni.Rasa janggal jea..sebab aku x pernah makan sorang2..aper2 hal mesti makan ngan dier...

Dalam jam 10 malam my hubby da bangun.Terus cari pinggan dan makan.Cian dia lapar nyer.Pastu aku da tahu da...mesti tgk movie kat komputer.So malam tadi kami tgk citer 28 weeks.Ntah aku pun x tahu tajuk nyer aper.Dia ngan incharge semua nyer.Aku tgk jea.Abis tgk citer tu aku sambung semula citer semalam yg x habis tgk.Dan lepas tu tidokan haziq.Dan aku terus tido.My hubby...i dunno..dier mmg selalu nyer tido lewat..Good night

aku amat mencintai mereka MY HUBBY and MY HAZIQ

suka hati jea kan

Erm,x sempat nak tulis pepanjang today.Hari ini alhamdulilah aku ok...x de da bad mood.Lagipun penat lah bad mood nie.Jiwa rasa tak tenang.

Td masa makan ngan opis mate kat pantry opis terkuar citer pasal seorang staff baru yg umah nye dekat ngan JJ. So my other pren ckp lah - seronok lah selalu leh pi shopping -.Pastu aku cakap lah, umah aku pun dekat ngan JJ gak.Tapi jarang sgt pergi sebab ada anak kecik.Pastu best2 jea 2 org pompuan yg lom kawin tu cakap - alah si anu tu anak lagi ramai..x de bising pun -.Ish bengang gak aku kepala budak opis ni.Klu anak ramai, pastu x de maid.Semua pakat2 simpati.Tapi klu anak satu cam aku ni.Hampahh...semua nyer kirenyer x yah amek tahu lah.

Apa diaorang ingat anak satu kira x pe lah angkut jea budak tu kehulu hilir.Ish please lah.Aku bukan jenis terabur2 anak gitu2 jea.Aku mementingkan keselesaan anak aku.Bukan main balun jea...Angin pulak rasanyer.Memang aku ada stroller, baby bjorn pun aku ada.Masalahnyer aku n suami jenis kecian kat haziq.Penat budak tu klu diarak sana sini demi kerana parent yg gila shopping.

Klu anak ramai - itulah yg perlu disimpati -.Klu drive keta manula,pastu duk jauh pulak - itulah yg disimpati.Pemikiran kolot betul.So sampai mati mereka jea yg perlu disimpati.

Masalah nyer yg anak ramai tu sorang x mampu amek maid.Kira oklah,aku simpati kat dia.Yang sorang lagi tu ntah pehal x nak amek maid.Pastu pi beli umah besar, keta besar.Pastu perlu ke aku nak simpati dgn org camtu.PLEASE lah....diorang yg susahkan diri sendiri wlu pun sedia boleh senang.Pastu nak minta kau simpati.Minta maaf lah.Yang sorang lagi kawin da lama,both ada master.Naper x beli keta auto.Salah dia sendiri gak.Naper aku nak simpati.Aku ni master pun x de.Gaji aku kecik jea compare ngan diorang.X de pun aku heran terhegeh2 nak minta simpati.

Pleaselah is not my type nak simpati kat orang membabi buta....Im very fine with my family kerana prinsip aku berbelanja ikut kemampuan bukan berbelanja ikut NAFSU...pastu da susah itu ini,menyusahkan orang pulak..kena simpati simpati..

Ish..cukup sekali ni jea aku citer pasal dak opis aku.Ni blog aku..pehal aku nak citer psal orang lain.

alhamdulilah

Wednesday, December 12, 2007

bad mood sangat


hari ini mmg x de mood...semua nyer hampas jea...radio dalam keta pun x hidup pg td..malas nak dgr aper2...klu aku tgh bad mood..mmg semua nyer x aku dengar...biar semua nyer sunyi senyap....

nak makan pun x de mood...sakit hati..sakiitttttt sangat...klu mmg x de kelas mengajar hari ini...mmg jgn harap nak makan aper2 pun..aku x lapar...bila aku marah..semua nyer jd x nak...
dan juga aku x jamah langsung...burger goreng + scramble egg...tu pun minum nescafe jea..dah lah nescafe tu manis...aku mmg pantang tul manis2 ni...so minum sikit jea

tapi sebab ari ni ada kelas utk diajar..ada anak2 orang yg perlu ditambahkan ilmu...ilmu yg x berapa byk dari aku...so...aku gagahkan kaki..jalan dalam ujan..pi beli mee hoo goreng utk pengalas perut utk kelas yg akan aku ajar selama 3 jam...dan aku makan dgn malasnyer bersama air mineral.....

tp bad2 mood aku...aku tetap jalankan kewajipan aku kat office nie...aku still +++ my lecture notes...so jam 11 aku ngajar until 1 lebih..selepas aku bg budak2 aku tu latihan + quiz...

alhamdulilah aku fine with my lecture....abih kelas aku duk kembali depan pc...aku mmg x lunch ari nie....n si Z..pelawa makan pisang goreng...so mamamlah dlm 3 ketul...itu jea lah...
dan aku jd x pasti...apa aku nak jadi sebenar............
AKU STILL X PANDAI ' MENGAWAL DAN MENGIMBANGKAN' KEPALA HOTAK AKU KE'IMBANGAN' YG BETUL WALAU AKU DAH BERGELAR SEORANG ISTERI DAN JUGA MAMA....AAAAAAAAAAHHHH

Friday, December 7, 2007

inside story

hari jumaat 23 nov tu mmg kami semua yg akan pi s'pore still working..but my sister went back early from her office that evening...she made sandwiches and chocolate cake to bring along that night...my self balik keja cam biasa jea...sampai rumah cuma masukkan barang2 semua dalam kereta..alhamdulilah i already packing all the things the night before..ialah dulu2 masih single boleh lah packing things on the spot jea..la nie since da ada haziq...erm i think almost all thing is haziq's properties....

on the way back to kg...mmg x de singgah mana2..ialah nak cepat sampai kg..perot da lapar...both me and my sayang miss our lunch that day...lapar gilosss...we have to fetch my nepfew 'abang' at his house which around 20 minuttes journyer from my kg house...i already call my IN LAW to cook extra nasi and lauk for us to eat...heheh..suka 2 hati je suruh2 kak nora masak..

already past 9 pm...all of us still at my father house...my brother and my sister also baru nak makan malam....then have to puts my mother bags into my car...barang da banyak sngt..kereta da penuh...+++ haziq's baby seat da ambil 1 place tempat duduk...ish ishs...kenalah susun all the things elok2...

we truely on the road at 10 pm ---- so the journey starting from kuala pilah --- tampin --- simpang ampat toll --- lima kedai toll --- gelang patah <---- my uncle rest house at leisure farm...

actually ramai lagi nak balik s'pore ---- my family lah --- but last minutes cancel due to no pasport and my father yg mmg tak leh cuti langsung...asik keja2 jea...biasalah abah org business..

my self sendiri da almost one year tak masuk s'pore dua to pregnancy...so im the one kena driving masa tu because im the one gak yg tahu jalan pi umah my che mat...--- we starting our journey again to second link toll --- rm 8.30 ---- then malaysian immigration----- s'pore immigration -------- top up AUTO PASS ----- chua chu kang...

masalah nyer lepas habis top up auto pass..masa balik kat keta semua orang da tido...dan masa checking kat custom pun...myself sorang2 jea..driving alone...kepala masa tu da risau da..ingat kea jalan pi umah che mat..ialah da lama sgt x pi sana...1 tahun...erm..tawakal jea masa tu..alhamdulilah..betul jalan...sampai dalam jam 4 am lebih gitu..satu lagi masalah...i dont remember at all which floor situated my pak ngah,s house...cuma tahu building je...last2 pi umah che mat jea..tido situ tanpa bawa beg baju pun...naik cuma bawa susu si kecik 2 org tu jea..so kami semua tido kire nyer lps subuh di chua chu kang s'pore...
cian my chomel sorang nie da terlelap atas carpet jea beralaskan kain batik moyang dia..

Wednesday, December 5, 2007

my story to singapore II

24/12/2007 - SATURDAY





picture dilla's room with her hantaran to her newly husband and picture right after they officially 'sah' as a husband and wife...tahniah wat my cousin dilla..and welcome to our family to mr iskandar...

my story to singapore

23/12/2007 - FRIDAY




picture taken during on the way to singapore...myself with my sayang....masa tu baru masuk highway dari simpang ampat, melaka from kuala pilah....lepak jap kat hentian jejantas di air keroh, melaka...haziq kirenyer da lama tidor..so nak letak haziq dalam baby car seat...masa tu jam 11 lebih malam rasanyer lah..




haziq tengah nangis2 bad mood..mmglah haziq tgh best2 tido pastu pi angkut dia pi duk minum + makan kat hentian r&r pagoh..jam da pukul baper ntah..tapi da lepas kul 12 lah..mungkin 2 pagi kot..
reramai makan nasi goreng ayam, mee rebus, mee goreng..sebab itu jea makanan yg ada masa tu...
haziq tgh duk kat baby seat..chomel jea dier..baju da la sama color ngan baby seat tu...white color..
habis makan terus sambung journey semula...

Friday, November 23, 2007

friday

hari memang macam demam jea..malam td pun tido pakai selimut <----selalunyer mana ada selimut2 nie ----- rasanyer da 2 hari memang badan rasa x sihat..so hari ni pi kerja pakai sweather..sejuk..

---- ada jea mulut jahattttttt ----- mmg x suka kat dier ni ----- "kau demam ke hari? jawab semula...ahh "oo..patut lah kau berselubung selubung..
buta kea mata...aku ni pakai sweather..bukan selubung ngan selimut...x sukaaaaaaa



kasut vinci yg da lama tak pakai..sebab pregnantkan hari tu..lama da kasut ni..since zaman bujang lagi..

allergy @ allergic - Haziq



can see from the picture,haziq ada merah2 naik kat kaki, tangan, muka dan sedikit di badan.asal nyer lepas jab 5 months old hari tu haziq demam.lepas baik demam terus naik merah2 kat haziq.memula ingat merah2 tu couse from jab hari tu.kiranya sehari demam tu pergi klinik..ialah takut pulak haziq kena demam campak ke..sebab sebelum ni mmg x de pernah berlaku macam tu kat haziq..risau seh...

alhamdulilah...lepas doc check tu doc ckp merah2 tu sebab haziq allergic atau virus..erm

blk umah bg haziq makan ubat tahan gatal..mmg kuat betul ubat tu...x lama lepas tu merah2 tu terus berkurangan dan hilang..tapi risau gak..ubat tu kuat sgt..bahaya kat haziq..dia kecik lagi..

pastu esok nyer mmg terus searching kat internet about baby's allergic topic -----kat umah mmg x de msa nak sufing internet...bz jea ngan sikenit dan papanyer ---- ada terbaca pasal comment sorang new mother ni - katanyer baby under 6 months tak boleh makan extra protein <------ -----="" ----="" a="" aa...tu="" ada="" akan="" alpha="" aplha="" badan="" bangi="" baru="" beli="" biasa..="" biasa="" bila="" cari="" cerita...s26="" da="" dan="" datang..="" de="" dha="" di="" dia...kat="" dijadikan="" dulu2="" foods="" formula="" gak="" gold..="" gold="" habis="" harap2="" hari="" haziq..cian="" haziq="" hour="" href="http://bp2.blogger.com/_7YOjH7jPbPI/R0ZnDnyk6ZI/AAAAAAAAAO8/9sHUAU2Ttcg/s1600-h/DSCN2100.JPG" ikan="" indah="" ini..alhamdulilah="" je="" kajang..time="" kan="" kat="" ke="" lagi="" lah="" masa="" means="" merah2..so="" merah2="" minum="" mmg="" n="" naik="" nak="" nangis="" ngan="" office="" ok="" onblur="try {parent.deselectBloggerImageGracefully();} catch(e) {}" other="" pandan="" pasal="" pi="" pro...="" pro="" protein="" pun="" rasanyer="" round..kat="" round..last2="" s26="" semua="" setakat="" so="" stok....cam="" susu="" tahu="" tak="" tempat="" teringat="" terus="" tesco="" then="" timbul..tak="" tu..cuma="" tu..ish...pun="" tu..lagi="" tu..last2="" tu..tingat="" tu="" tukar="" x="" yg="">

Wednesday, November 21, 2007

new foods

malam tadi haziq masih lapar..dia asyik tgk jea mama n papa makan kacang...krup krap krup krap...sambil nonton movie SUMOLAH <------ beh citer nie...kerana cian kat haziq yg duk tgk jea..cam lapar jea...bg dia rasa epal..bukanlah bg makan tapi bg taste jea..punyalah sungguh2 haziq hisap2 epal tu...cian anak mama, lapar yea..

so bancuhlah red rice cereal utk haziq..2 small scoops..habis haziq makan..mmg dia tgh lapar...masa tu da jam 10 lebih malam..

pastu masa mama dia tgh makan sandwish..haziq duk tgk jea lagi..erm..suapkanlah secubit..secubit..secubit roti gardenia..1st time lagi for haziq...

as a result 2 new food haziq rasa malam td..roti dan epal...tp masa tidokan dia tetap bagi susu botol..

Tuesday, November 20, 2007

yesterday about Haziq

when i arrived at my house...belum kaki melangkah masuk dalam rumah lagi...hubby da cakap...haziq da boleh duduk...wah.wah...wah..terus rasa teruja sangat...my little baby da move to one step of his life...sitting
terus pi kat haziq...he's in sitting position...senyum jea haziq when he look at his mother face and mumbling mouth yg duk kaco2 dia....
haziq..sayang mama..wat pea sayang..da pandai duduk yea...sayang mama muhammad haziq...
wah suka betul muka dia..senyum2 lagi...
im so happy...rasa macam nak nangis...nangis happy
actually haziq belum boleh duduk my himself
mmg my hubby yg letakkan haziq dalam sitting position
ialah supaya haziq boleh practice sendiri lepas ni



haziq was 7 weeks old in this picture....kecik jea dulu kan..semua mama and papa buatkan...sekarang ni alhamdulilah haziq da move to one new step of his life..mesti dia happykan..da boleh duduk..ialah asik baring + meniarap + guling2...bosan da si kenit tu ngan 'lifestyle' lama dia tu...yesterday haziq was 5 months 11 days old..

none


erm...im still not impressed with my blog's layout
...the colour is dull.....setting is like roundabout...hhehahaha ..
but i dont have enough times to choose the right for everything in my blog...
ahhhhh
tension
but give up is not the good word
practice make perfect
keep up the good work haslina 

Monday, November 19, 2007

my cousin


my cousin FARAH DILLA...insyallah she will get marry on the 24 th nov 2007..this becoming saturday..dilla is so young..she is 22 years old this year..if im not mistaken her fiance is one year older than her....dilla's mother is my mother younger sister...

actually she and iskandar (her fiance) starting knows each other when they still in early high school..as a result they knows is other around about 10 years..

so this friday night insyallah my family (from n9) will be at s'pore to attend her wedding...we will be there until the next tuesday..

Thursday, November 15, 2007

my fav. radio station

paling suka dgn depa2 nie....lawak...

suka dgr ruangan info ICT..and the most important segmen is infotraffic...mereka mmg up to date psal traffic kat kuala lumpur nie..utk kemudahan perjalanan balik dan pergi kerja...yg nun jauh...pagi -ampang to kajang...ptg - kajang to ampang...fuhhh


yg ni dgr semata2 sebab dj khairil....

none...

i put this picture at my YM display image...and my sister said haziq's look alike one year old baby boy with this picture...






one of Haziq's favourite


my Haziq mmg suka gigit tudung mamanyer...klu dia da dpat tudung tu mmg x dilepaskan nyer...tapi alhamdulilah bukan semua benda Haziq nak gigit..selalunyer dia akan memilih....rasanyer Haziq gigit2 ni sebab gusi dia da gatal kot...nak tumbuh gigi....pictures were took at ulu bendul...









Wednesday, November 14, 2007

movieS

lately ni asik tgk movie kat rumah jea...iyea lah...da ada baby..gitulah....inilah antara movies yg da tgk....semua best..



Bee Movie


Resident Evil: Extinction




The Bourne Ultimatum


Tuesday, November 13, 2007

ulu bendul

last saturday - 11th nov 2007...myself, haziq, hubby and my mother went to air terjun at ulu bendul....mmg da lama wat rancangan utk bawa haziq pergi air terjun or pantai...tapi tunggu haziq besar sikit lah...sebenar nyer utk mempercepatkan proses haziq utk berjalan (from my point of view lah) adalah dgn membawa dia swimming...unfortunately, haziq afraid of the cold water..mmg lah at that particular time....ulu bendul mmg tgh sejuk...lagi pun air gunung kan....cian dia,he crying when hubby trying to put him into the water...poorly...x dapatlah ajar haziq berenang dan untuk activated his legs...lastly..hubby mandi sorang2...



hubby trying to put haziq into the water - muka haziq da nampak takut jea masa tu - ialah air sejuk betullll

haziq merajuk da...sebab paksa dia mandi air yg sejuk

merajuk lagi..tak nak pandang camera


haziq da tertidor lepas 'first trying' to let him swimming...cian anak mama nie.

my baby you...



no need to explain a lot about my baby you ----- v630i

Friday, November 9, 2007

today haziq is 5 months old

12th july 2007 - haziq was 1 month old

a few day before haziq turning to 2 months old on the 13th august 2007..his weight is almost 4 kg

12th sept 2007 - haziq was 3 months old..his weight is 6.0 kg

haziq was 4 months old in the morning of the hari raya eve on 13 th october 2007 - his weight is 6.5 kg


today haziq is 5 months old...alhamdulilah anak mama ni da besar dah...berat haziq da 6.8 kg...lepas jab for 5 months on the tuesday afternoon..haziq terus tido jea..nangis pun kejap jea..aku terus masuk office semula..malam tu haziq start demam until malam esoknyer..tapi suhu badan dia cuma naik 1 darjah jea...tapi still giving him syrup (for fever)


to many things haziq da pandai buat -

  1. crawling backward..laju pulak tu
  2. guling2 kan badan dia...
  3. pegang bantal kecik dier lama2 - kirenyer klu bantal dier jatuh dari pegangan tangannyer..dier still boleh ambil semula bantal tu..
  4. pegang botol susu dier..tapi kejap jea lah
  5. angkat punggung ----da tinggi da angkatnyer
  6. meniarap ---- ni da lama da dier buat sendiri -----belum 2 bulan haziq da pandai meniarap sendiri...

malam ni balik kg kat kuala pilah..lama da x balik kg...mesti atuk n nenek haziq terkejut tgk cucu sorang ni da pandai macam2...


my house at kuala pilah ----- yg nampak jauh tu..our old house....

Wednesday, November 7, 2007

today is wednesday

picture taken during maternity leave lagi..tu my hubby nyer air teh o ais...masa tu still minum air panas...mana boleh minum air berais..

still with lin chi kang panas..

erm..ari ntah aper2 jea keja wat opis..rasanyer byk wat kerja sendiri dari wat kerja office...

  • punch card jam 8.05 am ------- awal tu...jarang betul aku sampai opis awal...selalunyer mesti in between 8.15 to 9.00am
  • sarapan -------lepas punch card tu beli mee hoon goreng rm 1 and kuih cara berlauk 2 + karipap satu
  • naik kereta semula..drive pi office yang nun di hujung pagar belakang....
  • parking kereta depan office ------parking kereta antara area bawah pokok or depan office..
  • naik office terus siap kan PDF problem semalam yg tak selesai2 lagi ------ last2 mrs H yang tolong..tq to her
  • semua done jam 10 lebih...
  • barulah nak makan meehoon + kopi o -------pedas betul mee hoon tu
  • sesambil tu masakkan air panas utk dak office..
  • back to my table -----kerja surfing internet....
  • pi ambil claim hospital and checking updated family detail about company insuran kat HR -------ambil kat main block ...mmg kena naik kereta..tumpang ms R..alhamdulilah dapat duit...ush penat naik tangga turun tangga...3 tingkat tu...da la hari ni rajin pakai kasut high heel...
  • back to my table again----surfing internet lagi
  • op...da kul 12 lebih rupa nyer --------------keluar with mrs H pi PKNS bangi....beli HUGGIES PAMPERS +battery + water filled teether for haziq+roti gardenia
  • my lunch -------ikan goreng sambal + nasi + daging goreng + sawi goreng + nescafe ais
  • back to my table again and again----surfing internet
  • ada goreng pisang + keropok lekor = belanja dari mr A
  • makan nasi kul 3 lebih -----nasi ku basi ari ni...so makan lauk je...sedih kan ari ni dapt nasi basi
  • sambung keja ------custamize minutes of the last meeting....help by mr A....tq to him...
  • bila da ramai2 perempuan berkumpul at our place...cuba teka apa yg mereka buat -------BUAT KETUPAT...sory ek my prens
  • jam 5.27 ------off computer..drive kereta...punch card----------punch card machine rosak lagi<-----dalam satu minggu mesti sekali atau dua kali atau berkali2 punch card machine wat problem....

so as a result apa kerja aku sebenarnyer ----------??????????

Sepatutnyer hari ini aku ----------

  • aku buat new notes utk subject STRUCTURAL ANALYSIS and SOIL MECHANIC
  • COMPLETE kan my previous teaching file
  • prepare laboratory sheets for fluid lab...highway lab...

p/s students tengah semester break for 2 weeks right now...so apa salahnyer happy2 hour...esok2 nanti mesti busyyyy semula...


Saturday, November 3, 2007

farewell DINNER

last night...im freely myself attending a 'farewell dinner' organized by BCE final semester students at 'a flooting' seafood restaurant near my office...they seriously appreciated all their lecturer which has taught them back in their student's life at KLIUC...

the dinner start with lovely yummy variety of cooked seafood and nasi..ummm..the lala masak pedas really delicious...steam grouper, butter prawn, fried cuttle fish, tom yam and other foods..
alhamdulilah mmg kenyang..

after dinner the students singing KAU ILHAMKU by man bai to show their truely appreciating to their lecturer which has taught and guide them start from their 1st day as a student until the end of the semester...from their diploma until degree in civil engineering..
there is also a souvenir, a stem of rose and a lucky draw for 8 lucky persons...
and one of the lucky person is me..alhamdulilah..hamper makanan....and the dinner is end after 10 pm...

actually im not directly a degree lecturer..because im only a degree graduate....so im only teaching a diploma students..and also a lecturer to some of the laboratory class for degree students..but i has tought some of them while they in diploma times....

one more thing..actually im not type of person which is attending makan-makan invitation before..because for me..i don't like to eat delicious food with other people..nanti i duk teringat my family kerana i makan sedap2 sorang tapi mereka tak merasa pun..bukan nyer my family cannot afford expensive delicious food...but im use to do all happy, precious time only with my family...kirenyer im a family type person lah...

i love my family so muchh and i enjoy doing all type of happy thing only with persons that i love...

Friday, November 2, 2007

my adorable son

my adorable haziq with his grandfather and cousin...the picture taken during 1st day celebrating hari raya eve..haziq look alike a doll in this picture with his cuties baju melayu red in color..

haziq's 2nd baju melayu..pink in color..also with his beloved grandparent which is holding him..

Wednesday, October 31, 2007

small birthday celebrating


erm...last night haziq,myself and my dear going out for celebrating his birthday..hehehe...nothing special..i dunno where to go or what to eat..so i let him decided...at last we going to RnR awan besar to eat SATAY..because it can call birthday celebration without a cake..we decided to go to my sister house at BK5 just to take cheese cake that my sister already baked its the day before..erm so yummieee..blueberry cheesecake and aiscream cheese cake..so that is my dear cake for his birthday..tq kaklang for the lovely lovely cheese cake..

HAPPY HAPPY BIRTHDAY SAYANG..insyallah your present will be coming soon after we coming back from kenduri in s'pore at the end of this november...

Tuesday, October 30, 2007

birthday boy aka husband aka father


today 30 th october 2007 - tuesday is my beloved husband's birthday..he becoming 30 today..alhamdulilah ALLAH panjang kan umur suami yg amat kusayangi..


doaku..semoga suami di panjangkan umur,dimurahkan rezeki dan jodoh kita kekal hingga ke syurga amin..


sebagai suamiku...aku cuma nak kan kasih sayang dan menjalankan tanggungjawab sebagai suami dari dia..aku tak meminta harta dunia pada dia kerana sudah cukup segala kemewahan yg abah berikan selama aku hidup ni....ALHAMDULILAH....sebab tu aku memilih dia sebagai suami ku kerana aku mahukan diri dia buat pelengkap kebahagian hidup ku....


i luv u so much sayang

on the way back to kuala pilah II

still on the road at bukit putus....jalan pusing...kereta banyak...tapi arah ke seremban..kereta sikit jea..semua orang tgh mood nak raya...

welcome to KUALA PILAH...my hometown..actually it is my father's hometown..myself was born in melaka and my mother hometown is singapore...

Friday, October 26, 2007

balik kg oooo balik kg hati girang

my driver aka my dear hubby tgh layannnn corner kat bukit putus..kusyuk nyer abang driving keta..

with haziq yg da x geti2 duk diam...last2 bagi handkerchief suh wat main2....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails