Followers

Thursday, April 2, 2015

Respect your parents

Aku pun adalah tergolong dari parent itu


Zaman aku study dulu
Adalah zaman komputerless
Internetless
Yang paling aku ingat sampat sekarang ialah masa subject computer masa diploma
Masa itu tahun 1995 
http://www.
Address macam di atas itu pun aku fail 
Ialah manalah tahu hendak slash ke, titik ke
Sebab actualnya tidak pernah tengok
Entahlah bagi itu memang zaman realiti
Bukan dunia tiada sempadan

Kisahnya lagi
Kaklang masa itu masih study di US
Kecian kaklang, penatlah minta aku ini email dia
Siap bagi email address lagi
Malangnya adik dia ini, komputer pun tidak pernah pegang masa itu
Setakat pergi makmal komputer tapi sebab buat latihan untuk subject english
Itu sahaja
Sampai kaklang balik Malaysia
Tidak pernah satu email pun aku send
Sadiskan kisah aku dengan komputer
Kalau cerita aku dan internet
Jauh panggang dari api
Lagilah sudah jadi arang api aku  


2 comments:

Eliss Mie said...

kita lak memang hantu internet kot sampai melambung2 bil telefon rumah. zaman2 dulu dh la nak kena connect dia tu bising..hahaha.boleh jaga satu rumah :p

Ms Haslina said...

hehehe, a'ah perasan yang line internet yang bising tu.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails