Followers

Friday, August 24, 2012

Raya 2012.

Baju Hari Raya ke 3.

Alhamdulilah.
A'ah, aku baru start kerja hari ini.
Memang pun ambil cuti sampai semalam jea.
Fuh seminggu duduk di kg.
Makan lepas itu tidur.
Bangun makan lagi.
Syukur lah aku tidak naik badan.
Hehe.

Hari ini di office cuma ada 6 orang dari 20 lebih rasanya.
Yang datang kerja rata-rata sudah tidak tahu hendak pergi beraya di mana.
Maklumlah family tidak besar.
Yang tidak syiok nya kantin pun tutup lagi pagi tadi.
Untung Wani tengah breakfast dengan hubby dia di Kopitiam.
So aku calling-calling minta belikan makanan.
Makan nasi lemak lah pagi tadi.

Story Hari Raya tahun ini sama sahaja macam tahun lepas.
Aktiviti makan dan makan lagi.
Beraya di rumah abang abah pada raya kedua di Serting Hilir.
Memang tiap tahun mesti sempat makan tengahari di rumah Mak Teh.
Sodap.
Ada gulai ayam kg, rojak tahu.
Kenyang.
Lepas tu pergi rumah angah di Terusan Seberang.
Ada rumah terbuka.
Makan lagi. Menu Nasi Hujan Panas.
Lauk gulai daging salai campur pucuk ubi, belimbing buluh dan terung kg.
Lagi lauk ayam masak merah, sayur cap coi dan udang masak kari rasanya.
Tambahan ada mee kari.
Fuh, siap ada pasang khemas lagi. Memang family belah mentua angah ramai sungguh.
Stop sini dulu.

Angin sepoi-sepoi di kg.

Buat muka jea kalau tengah ambil gambar.

princess Haifa si rambut kerinting.

3 comments:

mamalieyna said...

comelnye haifa, ada lesung pipit..sweet ^_^

selamat hari raya.. eina esok mula bertugas..huu~

haslina said...

eina - selamat hari raya juga.

anak dara kecik tu mmg pandai melawa.
tq.

gee ryder said...

cantikla ramut haifa. dgn lesung pipitnya tu...comel!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails