Followers

Friday, November 7, 2014

Full Settlement Alhamdulilah.



Assalamualaikum kawan-kawan semua. Semoga hari ini adalah lebih baik dari semalam. InshaALLAH.

Alhamdulilah. Pada hari Rabu dan Khamis semalam, loan saya di dua Bank sudah tamat. Saya buat full settlement. Terima kasih pada abah.
Duit adalah dari abah. Abah ialah seorang businessman @ contractor. Bukan saya seorang yang dapat duit dari abah. Kaklang pun dapat juga. Alhamdulilah, kaklang sudah sain SnP untuk rumah barunya. Mesti seronok dapat rumah yang lebih besar kan.
To be fair, infact semua adik beradik saya yang 6 orang pun memang abah sudah bagi macam-macam sudah. Alhamdulilah rezeki kami sekeluarga. Terima kasih ALLAH.

Kerana gaji saya sudah constraint, Sebab itu saya perlu settlekan dua loans dari 3 loans yang saya ada sekarang. Sekarang loan saya cuma tinggal loan rumah yang saya duduk sekarang.
InshaALLAH kalau sudah rezeki saya dan keluarga, kami bercadang untuk membeli apartment kedua. Apartment yang besar sedikit dari yang kami duduk sekarang.

Langkah sekarang ialah tunggu cek settle dan saya terus hantar email pada dua-dua bank untuk dapat kan release letter. Kalau hendak tunggu document settlement dari bank memang akan makan masa paling cepat ialah 3 minggu. Saya perlu selesaikan cepat release letter sebab memang sudah bayar booking fee pada agent untuk apartment yang hendak di beli. Dengan release letter than baru saya boleh proceed untuk apply loan rumah.
Semoga ALLAH permudahkan urusan kami sekeluarga, ameen.
Mohon doa dari kawan-kawan juga yea. Terima kasih.

 1st time tulis cek sendiri di bank. 
Memang menggelabah sungguh. 
Siap silap isi. Bukan apa, tulisan di atas cek tidak boleh ditulis macam bertindih.




5 comments:

Nabihah said...

ini link baru blog Bihah
http://inibelognabihah.blogspot.com
terima kasih

Ina Hashim said...

bestnya Lin...akak ni bertabahle ansuran kereta lagi 5 tahun huhu

Ms Haslina said...

Nabihah - ok dear tq. will go there later.

kak ina - alhamdulilah.
semoga ALLAH kurniakan rezeki yg luas utk akak, dipermudahkan bayar kereta selepuk juga,ameen

Nurul Afifah said...

alhamdulillah..saya yg tak berloan lagi ni pon dah rasa xsedap memikirkan kena buat loan pada masa depan..seronok baca bila loan org dah habis ni..

P/S : Jom sokong segmen pertama kami! >>> Segmen Blogwalking bersama AfifahAddnan dan Amiez

Ms Haslina said...

salam Nurul,

alhamdulilah, rezeki dari Allah.

inshaALLAH, kalau betul perancangan dari muda. mungkin tidak perlu banyak meminjam.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails