Followers

Thursday, August 13, 2009

Pantai Desaru.

Picture with cousin Dillah and hubby Iskandar, lepas makan time di JB malam sabtu lepas. Thank a lot to my uncle sebab belanja makan sempena my 33rd birthday(...iyea kea...boleh aje lah). Tapi aku cuma makan sotong goreng tepung and minum air nescafe panas. Sememangnya im tired that night. Walau aku cuba untuk merasa makanan lain, tapi aku tidak mampu. Padahal malam itu makanan sungguh sedap..siap penuh satu meja itu. Ada sate, nasi goreng paprik, nasi ayam penyet, burung puyuh goreng, bubur nasi, pari bakar dan ulam ulaman.

Haziq lepas check in di Desaru pada petangggggg sabtu lepas, kemudian kami ramai- ramai terus keluar semula untuk pergi lunch@tea time. Pergi sekereta MPV sahaja with my uncle, auntie, cousin Hamin juga kami sefamily.

Habis makan-makan dan pergi pasar petang di Bandar Penawar kami semua terus balik ke penginapan. Uncle and auntie aku memang terus lepak sahaja di bilik. Aku pun mula-mula baring sahaja atas katil. Haziq, En Hendra dan cousin sudah pergi ke laut. Diaorang tu larat sahaja lagi. Haziq aku itu memang kaki mandi, tidak kiralah di mana-mana mesti hendak terjun sahaja.
Aku rasa aku hendak buat correction gitu. Memang semasa aku mengandungkan Haziq, aku memang liat sikit kalau masa hendak mandi. Bukan aku ini malas mandi, tapi aku tidak boleh hendak masuk bilik air mesti rasa hendak muntah sahaja. Bilik air bukannya kotor pun. Satu lagi kalau mandi lama-lama atau banyak kali, perut aku jadi tidak sedap macam berangin-angin gitu. Kalau silap-silap memang aku muntah punya. Sudahlah aku ini kaki muntah, hendak tahan-tahan pun termuntah juga...letih lah kan. Sebab itu aku payahhhhh sikit hendak mandi. So ada orang kata kalau time pregnant 'malas' mandi nanti anak pun sama malas mandi bila sudah lahir. Iye lah tuuuu!!!!!.

Syioknya dua orang ini bersantai riang lepas mandi manda di pantai. Kalau ikutkan hati memang aku pun hendak mandi sama. Tapi disebabkan kandungan aku baru 3 bulan lebih masa itu, sebaiknya kata uncle aku jangan dulu. So aku cuma lepak tepi pantai main-main pasir.

Picture pagi Ahad. Haziq sudah mandi dan sibuk ajak En Hendra pergi mandi laut.

Terima kasih to my uncle and auntie sebab buat my birthday pada tahun ini sungguh seronok. Belanja makan sana sini, dinner western di hotel tempat penginapan juga siap ajak kami sefamily ikut bercuti di Desaru. Pagi ahad itu, my uncle bagi kami yang guna kupon breakfast. Sebenarnya aku memang tidak larat hendak jalan jauh-jauh ini. Asalnya ke JB sebab ada hal penting, last-last pergi Desaru lagi dari JB. Demi keluarga tercinta..semua ku laratkan juga.

4 comments:

maidatul said...

syookkknye lepak kat pantai...bila la dapat gi lagi...

haslina said...

mmg pun...akak mmg suka pantai...tapi sedihhh sebab x dapat mandi...whuaaa...

Ina Hashim said...

lin

peyut cam dah nampak :)

haslina said...

mmg da nampak pun kak...
:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails