Followers

Friday, November 15, 2013

progress Hafiy.

Picture awal bulan Nov 2013 masa di eTiQa Putrajaya.
Hidupkan insurance kereta Wira.

Assalamualaikum.
Selamat berhari Jumaat buat kawan-kawan blogger. Apa planning cuti-cuti hari minggu ini?.
In sha Allah malam ini saya akan attend Majlis Makan Malam Protasco Berhad, mother company of IUKL. Seronok, sebab tahun ini saya dapat hadir dua annual dinner. Satu dari IUKL dan satu lagi ialah yang ini.
Hari Sabtu pula saya ada kelas untuk student Diploma Part Time.
Kelas di OUM adalah pada hari Ahadnya.
Fuh penuh sungguh adegan minggu ini.

Lamanya tidak update progress baby Hafiy yang comel nie. Kalau tengok muka Hafiy memang iras muka kakak Haifa masa umur yang sama. Maklumlah adik beradik kan namanya.

Masa di kg baru-baru ini.

Alhamdulilah Hafiy sudah masuk umur 8 bulan pada 13/11/13 baru ini. Semalam itu jugalah pertama kali Hafiy demam. Pada ingatan saya memang Haify tidak pernah kena demam walaupun lepas cucuk di klinik. Masuk hari ini Hafiy demam lagi cuma on dan off sahaja. Alhamdulilah tidaklah panas sangat badannya. Tapi tetap HC bagi Hafiy ubat demam. Tidak pasti kenapa Haify mula demam. Rasa-rasa di gusinya tiada pun tanda hendak tumbuh gigi.
Walaupun begitu, alhamdulilah Hafiy memang tidak meragam pun.
Hafiy masih bangun malam. Biasalah hendak minum susu, lapar. Dalam 2 ke 3 kali Hafiy bangun. Tapi bergantung juga, ada masanya memang tidak bangun langsung. Nyenyak sampai ke pagi.


Progress comel ini ialah sudah laju merangkak. Sebelum ini bak kata orang masih mengengsot sahaja.
Part berdiri dan berpaut pun sudah pandai juga. Paling kesukaan Haify semestinya memanjat dan menyepah.

Tengok siapa nie.

4 comments:

Eliss Mie said...

my nayla dah ada sebatang gigi. skang mcm nak tumbuh lagi. start berair2 balik air liur..dah bangun jugak.

mama_ka0ri said...

start dia boleh jalan nanti mesti letih..hihi..

mama lieyna said...

Sekejap je masa berlalu... si comel pun dh besar.. ha a mcm kakaknye.. :-)

Ms Haslina said...

eliss - alhamdulilah, kawan saya anaknya perempuan juga, baru 7 bulan sudah tumbuh 2 gigi.

kaori - huhu, memang kena siap sedia nie.

eina - kan, iras kakak haifa.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails