Followers

Thursday, April 10, 2014

My pokok kemboja

Pokok kemboja saya yang selamat di cantas.

Assalamualaikum.
Wah wah wah sudah hari Rabu rupanya. Saya memang lately ini selalu lost. Mentang-mentang kelas master sudah habis. Tapi exam sudah around the corner, namun masih 'hilang' kemana entah fikirnya.
Pada yang bekerja hari ini, selamat bekerja rajin-rajin yea.

Hari ini hendak story sikit mengenai bunga kemboja. Alahai sebatang sahaja pun dia.
Al kisahnya pokok bunga saya ini subur meninggi tumbuh batangnya. Tapi sayang berbunganya sekali pun tidak. Walaupun ada pernah nampak macam pucuk/tunas color merah. Berbungalah hati masa itu maklumlah saya beli pokok ini masa ia masih kecil lagi, ingatkan dapatlah tengok bunga kembang masa itu. Tapinya tidak apa-apa berlaku pung.

Makanya hati perempuan seperti saya ini haruslah mesti jeles namun tetap respect juga pada dua jiran sebelah rumah. Bunga diaorang semuanya subur mekar cantik molek.
Kata jiran saya itu, dia memang rajin letak baja pada bunga-bunga semua itu. Ooooo, ok. Dan baru-baru ini saya tanya pula, sebab hari itu emak yang tanya pasal baja itu.
Macamana bunga kemboja semuanya nampak cantik begitu.

Kata jiran saya lagi, batang pokok kemboja hendaklah di potong sekiranya sudah mengeluarkan tunas baru. Nanti in the end, pokok akan tumbuh mengembang bercabang-cabang.
Wah, seronoknya kan. Terus saya cantas batang pokok kemboja saya.
Harapan saya tinggi supaya pokok saya hidup subur cantik juga nanti.

Pokok bunga jiran saya. Cantik kan.

4 comments:

Ina Hashim said...

betul Lin...akak mmg apply camtu utk pokok bunga orkid & bunga ros akak...pokok kemboja pun ada yg jenis mini tuh..nanti nak buat jugak...tapi mmg kerap kemboja akak berbunga even x dicantas

Ms Haslina said...

mesti tangan akak 'sejuk' gitu. alhamdulilah tanaman semua berbunga.
harap lepas ini akak dapat sharing lebih pasal pokok bunga.
saya ini baru tahu hal tu kak. in sha allah lepas ini harap berbunga cantek.

免費a片下載 said...

愛暴露
視訊情人網
成人貼圖
台灣線上遊戲
a片貼圖區
通博運彩分析
線上輪盤
免費內衣清涼秀
情趣女王

美女全裸自拍 said...

辣妹美女寫真照片
博弈遊戲
色a片免費看
洪爺影城電影下載
球賽比分
色文約炮
通博
性感影片
色85cc成人片

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails