Followers

Friday, April 25, 2014

My bunga-bunga Cinta

  Haziq and cousin Ezad (beg tali hijau right beside Haziq).
Ini masa registration day.

Assalamualaikum.
Salam Jumaat pada semua kawan blogger. Hari ini saya story pasal anak-anak. Semua orang tengah feeling excited untuk pindah masuk condo, end of this month. Saya tahu diaorang tidak sabar hendak mandi kolam dan main playground everyday.
Saya dan HC pula tidak sabar untuk decorating our own small house. Deco plus tengah sibuk di rumah sekarang ini membahagi barang, perabot untuk di bawa masuk ke condo, mana yang hendak di bagi ke rumah kaklang dan akhir sekali untuk di hantar ke kg. Fuh.
Esok penyewa pindah keluar dari rumah condo.

Rambut Haziq memang panjang masa masuk sekolah awal January lepas. Masa gambar itu di ambil, jahitan luka di kepala Haziq masih belum di buka. Sebab itu kami biarkan rambut Haziq ala artis K-Pop pergi kesekolah.

Haifa Cassandra, the only princess in the house. 

Not including me as the QUEEN. huhu.
I'm realized that pregnant of Haifa only after 7 weeks she exist in stomach.
Actually I did not expect that I will get her after trying and trying to be pregnant again within that 2 years time.
Masa itu memang sudah give up. 
Kawan-kawan yang bercadang hendak mengandung, tetapi masih belum ada rezeki lagi. Saya nasihatkan, janganlah terlalu excited sangat-sangat. Yang penting perlu tenang. Pergilah bercuti bersama suami ke tempat yang di sukai, in sha ALLAH.

And 19 months after Haifa, Haqeem was born.
Haqeem dengan auntie Farah, my cousin.

Orang selalu tanya, mana satu kakak, mana satu adik kalau Haqeem berjalan berdua dengan Haifa. Sebab diaorang memang sama besar. Haqeem lahir dengan berat 3.5kg dan Haifa pula dengan berat 3.1kg. So Haifa, biasalah perempuan, kurus sahaja. Haqeem pula memang sentiasa berselera. Sama dengan baby Hafiy.

This is not the last one, in sha ALLAH. 
Hafiy also born as the same duration that I have Haqeem.

Rasa janggal juga bila saya tidak mengandung pada tahun ini. Hehehe. Bukan apa sudah 3 kali berturut-turut saya pregnant dalam masa terdekat. Since middle of 2009 saya pregnant, bersalin 2010. Pantang. Then start over the recycle again end of 2010, bersalin August 2011, berpantang. Again pregnant on July 2012, dapat Hafiy on Mac 2013.
The journey of 4 years time.

Sebenarnya saya dan HC tidak pernah planning untuk ada berapa orang anak. Semua yang ada adalah rezeki dan amanah Allah.

Saya bersalinkan Haziq di HUKM, KL. 
Haifa pula di Hospital Kuala Pilah, NS. 
Haqeem di Hospital Putrajaya. 
Dan Hafiy di Hospital Serdang.

Rasa sangat happy dan puas sebab ALLAH kurniakan anak seramai 4 orang.
Sekarang ini, planning saya ialah study smart dan habiskan my master dengan excellent. amin ya rabbal alamin.
Selepas itu barulah planning untuk tambah anak. Yang no 5, tapi itu semua hanya ALLAH yang tentukan. Kita sebagai manusia ini hanya mampu merancang.

10 comments:

Farah Waheda Wahid said...

salam jumaat, In Shaa Allah, ada rezeki dalam waktu terdekat ni, siapa yang tau kann???

Ms Haslina said...

salam kembali Farah.
huhu, rezeki dari AllAH kan.

tp mmg kena 'break' dulu sekarang ini sebab tengah sambung study kan.

Ina Hashim said...

comellll sgt Hafiy....mata boolatttt

Sheila Salim said...

Assalamualaikum sheila datang blogwalking daripada blog kak mia liana http://www.mialiana.com/2014/04/senarai-url-blog-3.html

*mana tahu, tak lama lagi masuk yang ke-4. hehe sheila doakan. hiehie

Ms Haslina said...

kak ina - huhu, matanya kan. ikut mata adik lelaki saya. kalau duduk sebelah, orang boleh ingat Haify ini anak adik saya. sepesen.

sheila - waalaikumsalam dear. huhu, masuk no 5, in sha ALLAH. terima kasih datang blog saya.

mamaarifakeem said...

Alhamdulillah.... rezeki rahsia ALLAH ksn.. :-)
Saya tgh menanti rezeki anak ke3, belum tiba masanya lagi...hehe..
Ensemnya haziq rambut cenggitu :-)

Fatin Najwa said...

blogwalking ^^
http://theilusi.blogspot.com/2014/04/april-may-ga-by-amirah.html

Norma NML said...

Slm kenal..

Alahai..comel2nya..tapi as ibu mmg gitu kan...rasa seronok sgt dpt cerita psl ank2 :-)

http://rencahkehidupan-maamieiqi.blogspot.com

MyCherita said...

Salam ukhwah..jalan-jalan blogwalking dari senarai peserta Segmen Nak URL Blog #3 Mialiana.com.. salam perkenalan, salam ceria dari MyCherita

Ms Haslina said...

salam,

eina - semoga di permudahkan untuk eina pregnant lagi. amin

fatin - terima kasih sudi datang blog saya.

norma - terima kasih juga, sudi ke blog saya.

Mycherita - salam ukhwah. salam perkenalan juga.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails