Followers

Thursday, October 30, 2014

Protein untuk kesihatan, pilihlah ESP dari Shaklee.

This is a sticky post.


Assalamualaikum.

Alhamdulilah, pada 1 Oct 2014 lepas, dalam kekalutan kehidupan yang hari-hari sibuk, saya akhirnya officially menjadi ahli Shaklee.

Kisahnya saya ini sudah tidak mampu melihat diri ini yang bertambah-tambah sihat. Dengan juga keadaan rutin hidup yang bertambah-tambah cabangnya. Dari kerja yang memang tiada sudahnya di office. Tanggungjawab sebagai isteri dan mama kepada 4 orang anak yang masih kecil.
Saya tambah lagi cabang itu dengan menjadi pelajar part time master di OUM. Saya sekarang di semester 4. InsyaAllah tinggal 2 semester lagi.

Life saya memang hectic sesangat.


Saya bermula dengan shaklee pada pertengahan bulan September. Mula membeli Lechitin dan Alfafa. Maklumlah keadaan kewangan tidak mengizinkan. Serius, saya memang puas hati dengan dua vitamin shaklee ini. InshaAllah will sharing my story later.
Selepas itu, alhamdulilah ada rezeki lebih Allah bagi, saya terus menjadi ahli pada belian kedua saya. Saya beli Cinch Shake Latte.
Dan saya ada buat pembelian lain lagi selepas itu. Will sharing about it later too, inshaALLAH.
Wow, menjadi-jadi sungguh.
Bila menjadi ahli, kita akan dapat until potongan dari 15% ke 20% dari harga asal barangan.
Dan bila saya dapat tahu cara sharing caring knowledge ahli groups shaklee, buat saya jadi
Ditambah lagi dengan promosi bulanan yang sungguh tidak di duga langsung. Dalam bulan October ini sahaja ada promosi ESP dan MILK SHAKES. Ok, itu untuk 30 hari promotions. Dan suddenly ada promosi 24 hours pada 18 Oct baru-baru ini untuk SUSTAINED RELEASE VITA-C.
Saya memang tidak lepaskan peluang, terus grab sebotol juga.
Sebenarnya, tidak perlu untuk kita membeli hingga 6 botol sendirian. Apa yang boleh di buat ialah dengan pembelian berjemaah. Memang sungguh-sungguh berbaloi. Alhamdulilah saya dapat membeli satu tong ESP dan MILK SHAKES juga sebotol SR Vita- C secara berjemaah dengan group ahli shaklee yang lain.
Kepada kawan-kawan yang lain, saya sedia membantu bersama untuk menikmati khasiat produk shaklee.
Di kala umur saya 38 tahun ini, dengan kelahiran anak-anak yang sangat rapat. 4 orang anak dalam masa 7 tahun.
Umur sudah meningkat, semua kena express.
Saya perlukan vitamin untuk menambahkan kesihatan saya kepada yang lebih baik.

JOM BELI ESP DAN MILK SHAKES, PROMOSI TINGGAL 7 HARI SAHAJA LAGI.


ESP credit infomasi to master puteri

1 - Protein untuk penyerapan vitamin yang lebih baik
ada orang rasa vitamin yang diambil tidak memberi kesan langsung, atau tidak memberi kesan yang dikehendaki. selain daripada jangka masa pengambilan vitamin yang masih baru (3 hari ambik, memang belum nampak kesan ye, ini bukan magic pills hehe), kita perlu consider, samada badan kita bersedia atau tidak untuk menyerap kebaikan vitamin- vitamin yang kita ambil. inilah gunanya protein, ia membantu badan menyerap kebaikan vitamin dengan lebih baik, supaya vitamin- vitamin tadi dapat memperbaiki sel- sel badan kita.

2- ESP & orang yang mudah dapat gastric
ada orang pula, mudah terkena gastric jika ambil vitamin terutamanya vitamin C. ESP membantu perut kita lebih relax, tidak rasa sebu dan pedih perut. biasanya kita dapat gastric sebab kita ambil mudah dengan time makan, suka tunggu dah lapar sgt dan masuk angin. dan biasanya juga, bila dah kena gastric, memang susah nak un-gastric (ada ke? haha), sebab kita tak tukar gaya pemakanan (masa makan, jenis makanan/ minuman) kita. maka kita pun jadi life member kelab gastric. important point i need to add tho: ESP bukan ubat utk pedih perut bila dah kena gastric, ESP boleh diambil secara konsisten sbg minum pagi, atau masa snack utk mengelakkan kelaparan dan masuk angin. dan semua set kesihatan yang dicadangkan akan mengandungi vitamin C (kerana ianya sangat penting untuk ketahanan badan melawan penyakit), jadi rugilah jika kita miss satu kebaikan vitamin dalam set yang kita ambil kan?

3- ESP dan kulit yang cantik
untuk yang mengalami masalah kulit pula, protein sangat penting untuk proses memperbaiki semual sel kulit yang telah rosak. vitamin E saja tidak cukup untuk membaiki sel- sel kulit yang terjejas dalam masa yang singkat. bila tambah protein dalam badan, vitamin E yang diambil lebih mudah diserap dan dapatlah vitamin E bekerja dengan lebih pantas. saya sendiri dapat lihat, dengan pengambilan ESP, jerawat saya kalau timbul, cepat surut, dan cepat hilang parut). ESP bukanlah ubat jerawat, tapi protein yang berkualiti tinggi ini membantu badan memperbaik sel- sel yang rosak dengan cepat.  

4- ESP dan allergies
untuk yang mengalami masalah allergies seperti sinus dan eczema pula, gabungan ESP bersama- sama vitamin C, b- complex, dan alfalfa adalah yang terbaik bagi mendapatkan kesan yang optimum. ini testimonial diri sendiri: suami saya menghidap sinus yang serius, dan doctor memang suggest operation saja. tapi sinus attack dia ni hanya bermusim; musim cuaca sejuk sangat, atau musim kerja stress. baru- baru ni musim kerja stress, sinus pun datang. saya paksaajak dia minum ESP sama- sama, dengan vitamin C, alfalfa, b-complex (basically semua tu untuk saya dan breastfeeding journey saya, tapi alang- alang dah beratur atas peti ais, dia pun buat mcm vitamin sendiri huhu). dah dekat 2 bulan since the last sinus attack, so far dia masih sihat walaupun stress keje tak jugak berubah. alhamdulillah.

5- ESP dan susu ibu
dan akhir sekali (untuk hari ini) ESP memang menakjubkan jika digabungkan bersama- sama alfalfa (dan ostematrix) jika anda seorang breastfeeding mother. selain bertindak sebagai milk booster, protein ini memberi quick fix kepada anda selepas anda mengepam atau menyusukan bayi. memang lapar kan kalau lepas pam tu, semua benda nampak lazatttttt!! minum saja ESP, perut kenyang, takde lah risau badan gemok (pasal pegi mkn banyak lepas pam haha).  dan bonusnya protein yang berkualiti tinggi ini akan terus disalurkan kepada baby, dan baby pun akan mendapat kebaikan protein tersebut.




2 comments:

N.A.T said...

teringin jg nak ada set menjaga kesihatan .. tapi tggu I kurus dulu .. hehhehee

Salam kenalan .. keep in touch!

Ms Haslina said...

Salam kenalan nat.

shaklee pun ada set kurus yg mampu milik.
kita mula dengan Herba-lax RM 52.50 untuk 120 biji dan Lechitin RM 52.50 untuk 180 biji.

Detox usus dengan herba lax dan lechitin

Lecithin membantu mencegah penyakit yang berkaitan dengan lebihan lemak dalam badan kerana lecithin bertindak sebagai pelarut lemak.
Lecithin mampu membakar lemak dengan lebih cepat.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails