Followers

Sunday, October 26, 2014

Rezeki Allah dapat GLA Complex free.


Alhamdulilah, syukur pada ALLAH.
Di kala saya berjuang di medan menanda paper di rumah baru ini, sempat juga jengah FB. Yang paling utama mesti tengok FB groupmates Shaklee else juga master Puteri.
Masa baca question ini, feeling terus hendak mencuba. Siapa tidak mahu GLA Complex price RM 91.25 sebotol dengan free.
HC yang bagi idea main content. Terus lepas itu saya huraikan. Huraian ini adalah hasil dari pengalaman buat business online selama 4 tahun ini. Juga adalah hasil dari sikap saya yang suka hendak tahu, so bila ada masa free saya akan blogwalking blog Shaklee yang lain.
Feeling suka hati sebab dapat tambah satu lagi product Shaklee. TQ juga pada master Puteri atas nasihat dan sharing itu.

Kenapa saya pilih GLA. Credit to mamafaiz@mamacery 

Tahukah anda semua tentang pentingnya asid gamma-linolenik(GLA) untuk cantik & langsing. Wah dengar cantik dan langsing semua besar mata. GLA di kedai2 farmasi kebanyakkannya dijual dari sumber evening primrose oil (EPO). EPO mmg sinonim dengan wanita
Soalan lazim: Apa beza GLA Dan EPO? Shaklee takde jual EPO?
Jawapan simple: EPO kaya dengan GLA. Borage juga kaya dgn GLA. Kebanyakkan GLA yang sedia ada di pasaran dihasilkan daripada 
EPO. tetapi RAMAI YANG TAK TAHU kepekatan GLA berbeza dalam kedua2nya.BORAGE mengandungi GLA dua kali ganda yang lebih tinggi dari EPO. Dari segi bioavailabiliti (kadar penyerapan) BORAGE juga adalah 3 kali lebih berkesan daripada EPO.

Soalan yang patut anda tanya adalah: Patut beli EPO atau GLA Complex Shaklee?
Anda buat keputusan sendiri. Apa yang saya boleh beritahu adalah GLA COMPLEX Shaklee menggunakan bunga borage sebagai bahan utamanya.
Lagi soalan HOT: Kenapa produk shaklee disebut GLA COMPLEX?Kenapa tak disebut minyak borage je?
Kerana kandungannya memang COMPLEX.bukan sekadar borage. GLA Complex Shaklee mengandungi asid gamma linolenik (GLA) dari minyak borage, asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E. Bioavailabitinya dibuktikan secara klinikal di mana ia mampu menyerap ke dalam sel dan tisu dengan lebih baik
Sekarang anda boleh jawab samaada nak EPO atau GLA Complex. 
Anda nilaikanlah sendiri. Jadilah pengguna yang bijak.Jangan pening2.

Saya dan rakan2 saya yang cantik2 dan jelita semuanya memilih GLA Complex.
notakaki: Ingat yer, GLA Complex bukan sahaja untuk wanita. Ia juga penting untuk kanak-kanak, remaja dan juga orang dewasa lelaki dan wanita.


Cuba lihat poster diatas. Ini dikongsikan kepada kami dalam Bengkel Nutrisi oleh Shaklee.  GLA Shaklee adalah dari bunga borage dan kandungan GLAnya tinggi antara 17%-25 berbanding jenama lain yang menggunakan sumber evening primrose atau sumber blackcurrant. Jadi memang bertuah lah siapa2 yang memilih GLA Complex Shaklee

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails