Followers

Friday, October 17, 2008

story cuti hari tu..

Masa on the way balik s'pore..jalan asik hujan2 jea. Ngeri betul nak drive masa tu. Padahal da bertahun2 driving..tp sebab da ada En Hendra, aku da jadi 'manja' lah pulak. Klu x de En Hendra..semuanyer boleh wat sendiri. heheheh.

Picture below -
Masa on the way kat 2nd link tuas checkpoint bridge. Masa tu da dekat jam 5pm. Starting at that time kereta malaysia da free masuk s'pore until 2am. X perlu bayar SD30 <----aku tak ingat sangat baper harga sebenarnyer. Tapi still leh guna free pass ntah baper hari setahun per car..tu pun aku lupa. So x payah bayar lah duit fees tu. Kereta NBM xxxx ni ada lagi 6 days free entry from monday to friday. So tolak dua hari ktorang kat sana. Total out tinggal 4 days free entry lagi until the end for this year. Toll pulak utk malaysian tol ialah rm 21.60 pergi balik klu aku tak silap. Dan SD9.60 pergi balik utk toll di s'pore. Tu belum kira parking fees utk mana2 tempat utk parking. Malam pun kena bayar parking..ermmm. Aku siap cakap kat sepupu aku..alhamdulilah dulu abah aku 'tarik' emak jadi orang malaysia. Klu tidak...tidak kesanggupan aku hidup 'gitu'..semua nak kena bayar...lotih den. Tapi sedih gak sebab berjauhan dengan family di s'pore. Sebab ktorang mmg rapat...whuaaa..

Aku nie klu pi sana..tetap mesti beli majalah MANJA -- picture atas tu -. Sebab aper..memula aku sukalah sebab mesti ada beg2 comel FREE. Kali nie dapat makeup small beg...syok kan. Cover picture tu sorry ek...aku tak minat dia. Memang langsung aku skip jea story pasal dia dalam majalah tu. Pastu cuba tgk kat bawah tu...laman hello..TAJUK SYABAS...ramai ek orang tak suka Fasha ek. Before tu masa nk tunggu dinner di bilik hotel di pwtc...tv tgh tayang citer MAYA xxxx yg ada Fasha tu.....

dan 4 peoples in the room semua nyer minta tukar kesiaran lain..sebab semua tak nak tgk lakonan Fasha...ermmm..
Picture bawah...aku sukaaaaaaaaa sangat kat AZHARINA ni. Sebab suara dia sedap...rupa pun cantik..so bila tgk cover majalah ni ada pasal dia..ketidak sabaran aku nak baca. Glamour dia ek..sampai s'pore ada dia...

Esok kerja satu hari..ari ahad pulak kerja pagi je. Ermmm..

4 comments:

skid loader said...

i think you add more info about it.

haslina said...

si VIRUS jahat kaco2 lagi...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

wah bestnya majalah manja tu..x leh langgan ker? :D x kan nak ke sengapoh kalo nak baca kan :)

haslina said...

tu lah elissmie, x pasti pulak pasal langganan tu..tp USD la kan..mahallah...sekali sekala bolehlah kan..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails