Followers

Monday, February 21, 2011

Briyani FAIZA

Makanya semalam dapat juga aku makana nasi briyani. Homecook gitu. But not by me.
;)
Hubby yang masak.
TQ sayang.
Semalam itu aku kan kerja, satu hari lagi.
Briyani itu tetap guna rempah instant gitu. 1st time guna rempah briyani FAIZA. Peh...memang aku puji..sedapppp.
Color nasi seperti pic di bawah. Itu pic ehsan internet sahaja.
Hubby masak lauk ayam masak merah sahaja.
Oklah, sempoi sahaja. Tapi memang puas hati gitu.


Sebelum ini memang guna rempah instant MAGGI. Dan nasinya ialah warna kuning. Namun selepas guna rempah FAIZA ini, aku memang rekomenlah. Lebih lemak.
Instruction ikut sahaja yang tertera di plastiknya.
Jangan lupa guna beras berasmathi FAIZA juga ya...baru best.

3 comments:

wahida said...

x pernah try buat nasi beriyani lagi...takut x jadik...hehehe...

mamalieyna said...

ye ke...bleh mencuba ni..^_^

herm..bila la ada jodoh kita tuk bertemu ye..hehe..

haslina said...

wahida - setakat ni mmg hubby yg masak ;))
alhamdulilah jadi..follow je instruction di plastic tu...

lieyna - sila sila mencuba...

moga ada jodoh
;))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails