Followers

Friday, May 20, 2011

Baju pregnant - perlu ke beli?

Alhamdulilah kandungan aku sudah masuk 7 bulan 1 minggu. Sungguh tidak percaya rasanya, cepat sekali masa berlalu.

Terima kasih pada Puan JJ yang baru balik dari umrah sebab bagi aku sebotol comel air zam zam dan roller pewangi kasturi.

Story nya aku masih berbaju kurung untuk pergi bekerja. Dan aku memang begitu kalau mengandung. Cukup malas dan tidak berminat hendak memakai bloues untuk orang mengandung. Entahlah, aku macam rimas.
Kalau hubby tidak payah ceritalah, bising mulutnya kalau setiap kali hendak keluar berjalan. Melihat aku yang sungguh sempoi berpakaian.
;((

Lawaknya orang kekadang keliru melihat aku memakai baju kurung, tengok part perut pula. Perut buncit atau mengandung perempuan ini?. Kalau pregnant, kenapa masih muat memakai baju kurung?.
;))

Akhir cerita, masuk kali ke3 mengandung, aku masih tidak mempunya dress atau baju pregnant. Yang ada cuma bloues sahaja. Itu pun aku kureng berminat untuk memakainya.
Namun macam keinginan itu tetap ada untuk bercantik dan bercomel.
Tengoklah macamana nanti.

Tapinya, ada tak perempuan pregnant buat perangai macam aku ini agaknya?.
Pemalas dan tidak berminat dengan baju pregnant.
Iss Isss.

8 comments:

Nora said...

masa pregnant dulu... masuk 5 bulan dah tak muat baju kurung... terpaksalah beli :P

haslina said...

saya mmg klu early pregnancy mmg teruk muntah bagai. so berat badan mmg turun banyak. as a result itu yg leh pakai baju kurung cam biasa.

tp rasanya kalau tidak muntah langsung mmg conpem gud bye gak pada baju kurung.
;))

Ina Hashim said...

lin,

akak mmg suka pakai baju maternity time pgnen...selesa rasanya

haslina said...

itulah kan kak, 2 org yg pregnant sama2 ngan saya di opis ni pun da lama layan baju gitu.

saya ni je. ntahlah.
hikhik

Nora said...

takpalah lin, jimat... boleh simpan untuk beli baju baby :)

haslina said...

nora - alhamdulilah. syukur pada ALLAH dengan hikmah yg di beri.
;))

mamalieyna said...

gitu eh,,kalau eina, tak selesa berbaju kurung, tak selesa tang perut tu..huu~ dulu masa 1st peknen dulu, awal2 kandungan dah berbaju meksi tu..hee...comel! dulu byk pinjam kakak punya, this time, kena beli sndiri la, suka3x,,

haslina said...

eina - itulah kan, mmg comel klu pakai maxi pregnant tu kan.
;))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails