Followers

Tuesday, June 28, 2011

Karak de movie


Malam minggu lepas tengok movie ini.
Erm, tidak mahu kupas panjang-panjang pasal ini.
Mula-mula kononnya tutup matalah.
Takut jadi takut.
Lelama, balik-balik 'hantu' itu sahaja.
Makanya tengok sahajalah.
Memang perlu puji usaha Yusry dalam menaik tarafkan lagi filem Malaysia.
Thumb up gitu.

Ironinya bagi personal view aku.
Nape mesti Yusry hendak buat adegan yang macam 'longgar'.
Sayang duit buang sahaja.

Contohnya semasa Along Eyzendy pergi toilet.
Di ikutkan, mana ada budak pakai baju sekolah main malam-malam sorang diri.
Logiknya tidak ada.
Then awat buat macam perkara logik.
Laginya Kilafairy itu, awat kenapa asyik tergedik sahaja. Penat aku tengok dia ini.
Lakonan Sheira dan Shahir bagi aku oklah. Memang boleh di puji.
Ada satu part itu. Part berpeluk.
Sheira beriya-iya peluk Shahir, namun aku perasaan tangan mamat itu tidak balas pun pelukkan dia. Erm...

Lakonan Pak Malam memang tidak payah di sangkal. Dia orang lama. Sure baik-baik sahaja.

Ini adalah view jujur dari aku.
Ibu mengandung yang semestinya EMO lebih over dari orang lain.
;))

4 comments:

mamalieyna said...

eina pun baru je tengok..perasan jugak semua benda yg awk ckp tu..tmh2 part shahir kena peluk, terkezut gak, then nmpk sgt shahir menolak..ekeke..yelah shahir nmpk alim gitu..tak sangka ada part gitu..hee~

then, tulah kan, ada part logik n tak logiknya..pepun best jugak kan, kelaian yg ditampilkan..filem KRU kan..^)^

haslina said...

hihi.
at list ada sependapat dgn saya ni eina. sebab mostly member2 ckp movie tu best.

itulah lain org lainlah pendapatnya.
betul tu, filem kru mesti ada kelainan.
sokong filem tempatan.
;))

ciEk NiENa said...

oh, cam light2 je citer ni.. huhu.. baru hajat nak g tengok ujung minggu ni.. huhu.. btw, tenks akak for the review =)

haslina said...

dik niena - u r welcome dear. itu pandangan sendirilah.
tp mostly my pren ckp movie tu best.

apa2 pun kita tetap sokong filem tempatan.
huhu.
klu nak tgk tu, mmg elok pg jea.
;))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails