Followers

Friday, July 8, 2011

Itik Panggang di Abdullah Chan

Sungguh sudah lama makan di sini hari itu.

Restoran Abdullan Chan di Bangi.
No 30, 
Jalan Medan Pusat 2c, 
Pusat Bandar Baru Bangi, 
43650 Bandar Baru Bangi.

Berdekatan PKNS Bangi.
Masa itu ialah tajuk makan luar sempena birthday Haziq.
Sudah-sudah aku macam teringin hendak makan itik panggang dan juga dim sum.
Maka pilihlah makan di situ.
Silap pilih masa malam itu, kebetulan masa itu ialah father's day.
Sungguh full house malam itu.
Dim Sumnya bagi aku yang memang tidak ada pengalaman makan yang jenis lembap dan basah.
Oklah, sedap.
Haziq dan Haifa pun suka.
Malam itu kami order 3 lauk.
Aku cuma meratah lauk sahaja, sebab sudah kenyang makan di rumah.
;))
Basicly itik rasanya sedap, cuma masa di hidang itu, ia sudah sejuk.
;((
Udang pun besar-besar sungguh.
Oklah.
Total up makan malam itu ialah almost RM70 untuk kami 2 orang dewasa dan 2 orang kanak-kanak.

Itik panggang with oyster sauce

baby kailan oyster sauce 

butter prawn

8 comments:

Ina Hashim said...

nampak sedapsss sgt

Ieda Al-Habsyi said...

yummiee!! :)

haslina said...

kak ina - 1st time saya makan itik tu.
;))

ieda - hihi, cuba jangan tak cuba.

maidatul said...

erm tak pernah makan itik...tak tau leh makan ke tidak...takut hehehe

;)

haslina said...

akma - akak pun 1st time makan.
ok lah.
;))

Nava Krishnan said...

I like the kailan, oozing with taste.

e.l.i.s.s.m.i.e said...

terliurnya itik..lama tak makan kat situ. tapi shah alam punya lah :)

haslina said...

Nava - huhu, yes it is.

eliss - hubby ckp sedap, tapi lidah tekak org pregnant ni kan tak sama dgn org biasa.
tapi bolehlah.
;))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails