Followers

Friday, December 16, 2011

kuciwa.

Salam pagi Jumaat.
Alhamdulilah bertemu lagi.
Syukur pada Allah.

Topik Jumaat di radio IKIM tadi. Dengar masa otw pergi kerja pagi tadi.
"Mahabbah Rasullulah saw"
Bersama Sheikh Dr Mahmoud Al-Mrglani dari Madinah.

Antara kandungan topik tadi.
Terdapatnya para Malaikat yang tugasnya ialah mengaminkan doa para ibu.
Akibat dari itu Tuan Sheikh menasihatkan kita para ibu supaya sentiasa menjaga kata yang keluar dari mulut terutama pada anak-anak sendiri.
Yup air mata aku berjuraian bila mendengar syarahan Tuan Sheikh.
Terus di kepala teringatkan Haziq, Haifa dan Haqeem.
Memang aku sentiasa cuba menjaga lidah aku terutama bila dengan mereka.
Walaupun masa itu diaorang tengah buat perangai.
Dengan Haifa sekarang ini sudah pandai sebut "na nak". Maksudnya tidak mahu.
Aduhai.
Terbayang juga muka emak di kg. Lagi air mata aku tidak boleh stop.

Mentanglah asyik di dapur sahaja sekarang ini. 
Picture sedih pun tunjuk gambar senduk.

Aku sungguh kuciwa.
Rasa down gitu.
Sebabnya aku tidak dapat menghadiri majlis perjumpaan blogger pada hari Ahad ini.
Last minutes office tempat aku bekerja bersuka hati sahaja buat Workshop pada Sabtu dan Ahad ini.
Namun sebenarnya ada urgent thing yang perlu di siapkan.
Hatta tetiba sahaja keputusan di buat oleh Encik boss dan Cik boss.
Cik boss - yup boss baru aku masih muda dan belum lagi bertitle Puan.
Makanya aku pasrah.
Whuaaaa.

5 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

minggu ni memang duk rumah ajer me sebab last week x dpt spend time sgt dengan family gi kursus.

aliaaroslan said...

sabtu ahad ni aliaa nak pegi mengadap nasi minyak lagi.

good luck berworkshop!

haslina said...

eliss - itulah ganti2 kita kena kerja hari minggu kan.
selamat berseronok bercuti di rumah baru.

alia - wau..sungguh memang nasi minyak sahaja.
semoga mendapat aura@berkat di majlis nanti.

tq.
p/s boring nak gi ws sebenarnya.

akuzle ayu said...

hampagas sungguh kan, kak? tertunggu2 sy... x per, next time sy doakan akak dpt juin...amin3!!

haslina said...

ayu - amin amin amin.
mmg kuciwa sungguh.
next time. insyallah.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails