Followers

Monday, April 23, 2012

Orange di hari Isnin.

Salam Isnin.
Alhamdulilah.
Monday orange de Blues.

                                                                     my beg Orange.

Sakit sedikit kepala aku tengahari ini. Maklumlah sudahlah panas di luar. Then masuk office sejuk pula aircond.
Makanya aku menyempatkan diri ku ke klinik jam 11 pagi tadi. Tambah lagi dengan sakit tekak. So sebaiknya aku serah diri di klinik. Cikgu kalau sakit tekak, macamana hendak bercakap dalam kelas kan.
Tadi tu Doc cakap tekak aku memang sudah merah.
Apa tidaknya semalam aku sedikit stress@penat banyak. Memandangkan kaklang order pizza untuk anak-anak 'nursery' di rumah malam tadi. Siap dengan aiscream sekali. Tetiba aku yang lelebih makan aiskrim.
Laginya makan pizza, layan pula dengan air sejuk.

Hatta itu adalah dua perkara yang sentiasa aku elakkan. Aku perasaan since jadi mama ini, tekak aku memang kureng sikit. So aku elakkan berais dan minuman sejuk.
Berbalik pada Doc tadi. Hehe, memang dia hendak bagi aku MC untuk hari ini. Fuh.
Namunnya sebab aku ada kelas.
So dengan berbekalkan muka yang comel sedikit ini, aku menolak pelawaan Doc dengan baik.
Aku kena kekalkan status pekerja mithali aku itu. HAHA.

Makluman, aku memang berpeluh-peluh malam tadi itu.
Aku gagahkan diri lipat kain dekat 3 bakul. Itu pun ada lagi yang belum berlipat.
Biasalah ramai orang dirumah. Mesti ada punya kerja tergendala berhari gitu. Habis susun kain dalam laci semua aku sambung gosok baju pula.
Peluh naik turun tangga angkat kain yang telah di lipat belum habis, tambah pula dengan peluh panas menggosok.
Fuh memang dapat sauna free. Agak-agak berapa kg turun berat aku kan.
Seperti biasa, semua kerja yang di buat mesti on kejap off kejap di sebabkan sampingan layan anak-anak.

Alhamdulilah kasut baru.
so Comel kan.
price RM59 sahaja.

Semalam petang di kala kekalutan dan kesibukan hari Ahad, sempat aku dan hubby berdua ke JJ berdekatan.
Point untuk membeli kasut.
Juga pesan kaklang untuk membeli sehelai dua baju baby yang bersaiz newborn. Sebab baju baru sedia ada adalah besar buat si comel Arriq.

Punyalah makan masa berminggu-minggu untuk aku beli kasut comel ini. Sampai melecet kaki aku minggu lepas dengan kasut lama aku itu. Oleh itu, aku bagitau hubby.
Mesti beli kasut hari ini juga.
Itu memang masalah aku. Kalau suka satu kasut itu, aku akan pakai sampai hancus.

Alhamdulilah sebab emak dan juga kaklang yang ada di rumah, aku minta tolong tengokkan 5 orang kanakkanak comel yang semuanya tengah tidur petang masa itu.

7 comments:

Ina Hashim said...

alolo Lin...kebetulan sehati sejiwa pulak kita...haha...akak pun baru beli kasut baru semalam kat Bata dlm JJ...lebey kurang gak style macam yg Lin punya tuh tapi kaler itam.....akak mmg dari belum kawen lagi suka sangat ngan kasut jenama CR tu sbb sedap dipakai

haslina said...

hi kak.
sebelum tu tanya, naper x leh komen di blog akak.
da lama da gitu.

woooo, mmg kita sehati sejiwakan kak. aman damai je masa duk sesama dulu ke sini kan.

saya 1st time pakai CR ni kak. setakat hari ni mmg alhamdulilah selesa.

faridmw said...

salam...

moga cepat sembuh dan dapat menunaikan tanggungjawab dgn penuh senyuman...

oya said...

wah oren gitu..
kite pernah ade beg oren time matriks dl..
smpi org panggil kite budak beg oren..

Eliss Mie said...

wahh..matching gitu beg ngan kasut yer :)

Sherwieyna Muzzawer said...

salam kenal.i dah follow blog ni.follow i balik ye..tq..;D

haslina said...

dik farid - salam dik. tima kasih.

dik oya - wah wah..gadis oren.

eliss - warna pebret ku.

sher - salam kenal kembali. tq dear. okies da follow.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails