Followers

Friday, August 22, 2008

hari kedua di taiping, lata kijang dan balik KL.

Jam 8 lebih kami da check out dari hotel. Sarapan di k.kangsar dan terus ke bukit berapit utk berjumpa abg Rashid. Lama gak kami kat situ until 11 lebih rasanyer. Lepas tu kami masuk taiping..sajer2 jalan jea. Pusing2 taiping dan singgah di muzium perak...malangnyer masa tu muzium tgh renovation..so amek gambar kat luar muzium jea. Lepas tu terus dah nak balik da.

Masa on the way balik tu ktorang singgah di lata kijang. Ialah tak pernah sampai sana lagi. Masa berenti di tempat rehat tol tapah tu...punyalah byk kereta..musim cuti sekolah kan. Picture Haziq dalam kereta masa tunggu En Hendra pergi cuci muka...panas sungguh siang tu. Masa sampai lata kijang tu..cecadang nyer En Hendra nak mandi sekali. Tapi sebab rasanyer punyalah jauh tempat tu dari tol tapah. Rasa da x de mood pulak nak mandi manda. So bg Haziq main2 air dan mandikan dia sekali. Punya lah seronok si kecik tu.

Berenti kat RnR lepas tol tapah..lupa pulak nama hentian tu . Peh...aku rasa tempat ni macam shopping complex gitu. Macam2 ada. Tempat tukar diapers baby punya lah heaven..semua ada. Memang puji betul tempat nie. Tapi ktorang x makan pun kat situ cuma berenti utk tukar kan diaper Haziq. Before berenti kat situ ktorang da lunch kat Ipoh...sajer gak..round masuk2 Ipoh. Jamming sungguh ipoh sebab ada perjumpaan orang2 PAS. Dan makan lunch nasi kandar ayam merah di jalan bijih timah.....sedappp..Rupa nyer kedai ni pernah masuk paper NST..ialah aku tgk ada di framekan keratan akhbar pasal kedai tu.
Payah sungguh nak amek picture Haziq nie...bukan boleh duk diam pun..
Ktorang sampai umah dalam jam 7 malam.

12 comments:

Our Dreams Of Life said...

wahh..melancong sakan si haziq yer?

lin, akak tag lin lagik..jawab jgn tak jawab tauuuuuuuuuuu

haslina said...

tu lah kak...alhamdulilah..

tagging....okies

:: Wiween laoshi :: said...

akak, lata kijang tu besh ke? alaa tomeinye dak haziq men air.ehehehhe geram geram :p

besh nye akak jln2 1 pemili ;)

Our Dreams Of Life said...

linnn

akak ada award utk lin dlm blog akak..gi collect taw

:: Cikgu Wiween :: said...

kak, mana ilang? lama x apdet.gege windu nak baca cite haziq! ;)

nanonano said...

hi dik haziq,
kak nano pun g maen air gak hr tu,
huhuhu,,

green apple said...

wahhh, perak ada tempat pelancongan ye? tak tau pulak aku.

13may said...

:)

:: Cikgu Wiween :: said...

salam ramadhan kak haslina ;)

haslina said...

ween ~ syukur pada allah sebab bg rezeki lebih..dapatlah bercuti2 bersama suami dan anak...seronokkkk..

kak ina ~ hehehe da byk award da dpt dr kak ina..tp lom sempat nak upload lagi kat blog saya...tqqq..

ween ~ bkn tak nak update..tpp..

nano ~ heheh...seronokkan main air..

diana ~ kebetulan jea ada hal pg kkangsar..so sekali kan lah melawat2 tempat menarik..

13may ~ ;))

haslina said...

ween ~ SELAMAT BERPUASA KITA...

Anonymous said...

Thanks a lot for sharing this with all of us you really realize what you
are speaking about! Bookmarked. Please also seek advice from
my website =). We will have a link trade agreement among us

My page ... compare cheap auto insurance

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails