Followers

Thursday, April 12, 2012

update sikit & gigi Qeqeem.

Salam Khamis. Alhamdulilah.
Busy rasanya aku ini. Ialah blog tidak ber update banyak hari.

Hubby masak Nasi Kari Selasa malam.
Nasi yang di masak menggunakan kuah kari ayam.
("-)

Flash back.
Hari Isnin hari itu aku cuti EL. Asyik cuti sahaja kan. Halnya ialah menjaga anak-anak di rumah.
Pagi lagi Hubby sudah keluar rumah. Dia hantarkan Haziq sekali.
Yang aku pula memandangkan anak-anak tidur lagi, aku pun sambung tidur semula. Heaven.
Sebelum princess dan Qeqeem bangun lepas itu, aku mandi dulu.
Then bawa dua-dua turun bawah letak depan TV. Mesti rutin hubby dan aku ialah masak air. Maklumlah kami lebih suka masak air atas dapur gas.
Refill termos. Then siapkan susu Qeqeem again and again. Bancuhkan juga susu untuk princess sekali. Selesai.
Mandikan Haifa dulu, pakaikan baju. Then princess minum susu sambil baring sambil tengok tv.
Turn Qeqeem pula. Proses yang sama berulang.
Memandangkan semalam hari Ahadnya aku kebetulan masak mee hoon goreng satu bungkus. Ada lebih aku simpan dalam peti ais. Makanya breakfast pagi itu ialah mee hoon goreng yang di panaskan semula.
Tengaharinya pula pergi ambil Haziq balik dari tadika. Driving rilex rilex masa OTW ambil Haziq. Letak Qeqeem dalam baby seat. Haifa pula di tempat duduk belakang sorang-sorang.
1st time aku masuk dalam keadaan begini. Fuh. Jadi FTHW.
Hari Selasa sudah kembali bekerja.

Qeqeem yang begitulah kegemarannya.

Alhamdulilah semalam Qeqeem sudah tumbuh gigi pertama di bahagian bawah. Dekat umur masuk 8 bulan gitu.
Selalunya begitulah anak-anak aku. Tumbuh gigi tapi senyap-senyap sahaja. Tiada tanda apa-apa. Hatta itu selalunya aku dan hubby tidak perasan.
Sekarang ini, Qeqeem sudah boleh makan banyak makanan. Ok sahaja aku suapkan minum goreng, sebanya memang aku masak tidak pedas. Itupun sikit sahaja.
Laginya memang sedang amat lasak sangat.
Hobi terbaru ialah, diam-diam sudah berada di tangga pertama. Lepas itu menangis sebab hendak teruskan naik tidak lepas. Hendak turun, sudah stuck. So menangis sebab minta orang lain tolong.
Sama seperti princess, Qeqeem juga mempunyai suara yang nyaring dan lantang. Kalau dua-dua menangis, aduhai.......

2 comments:

mamalieyna said...

Alhamdulillah..moga urusan seharian sentiasa berjln lancar..beruntung jugak awak dpt berdikari driving sndiri, eina ni, taktau la..kalau arif dh sekolah, harusla beranikan diri driving~

tahniah buat Qeqeem..dah nak pandai berjalan tu~

haslina said...

alhamdulilah.
tq eina.

saya harap eina nanti boleh juga buat begitu.
driving ni mmg kena practise...

Qeqeem yg rajin training.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails