Followers

Saturday, November 16, 2013

Sup Daging dan Masak Lemak Ikan Pari


Assalamualaikum.
Selamat berhari minggu pada yang bercuti.

Seperti yang di persetujui oleh saya dan Head of Programme sebelum ini, saya mula berkerja di hari ini.
I'm will work from 1pm until 5pm.
Saya mengajar part timer untuk this semester. In sha Allah tiap-tiap minggu saya akan ada kelas pada hari Sabtu. Memang ketat bunyinya kan. Hari Sabtu dan Ahad ialah hari berehat untuk ramai orang.
Tapi saya memilih tidak, sebab saya perlu mencari rezeki yang lebih. Tanggungjawab saya besar.
Cahayamata seramai 4 orang, adalah amanah Allah pada saya dan HC. Kami perlu bekerja lebih. Rezeki Allah itu sentiasa kami cari, asalkan ia halal.


Sharing cooking's pictures with barakah from HC and mother kadang-kadang ada yang membuat kawan-kawan saya terliur rupanya. Alahai maafkan saya yea. Sekarang ini ada juga kawan di office asyik bertanya, bilalah dapat makan rendang orang Negeri Sembilan ini. Alahai lagi sekali. In sha Allah...

Lauk ikan pari campur terung kg dan pucuk pegaga adalah lauk yang emak bawakan dari kg hari itu. Ikan pari itu emak goreng dulu sebelum di masukkan dalam masakan. Maveles.
Sup daging with sambal kicap dinner dalam minggu ini hari itu. HC kalau masak sup memang superb. Thank you my dear.


4 comments:

mamaarifakeemaisy said...

Terliur tgk sup daging tu..sedapnyerrr... :-)

Ada sumber utk dpt rezeki lebih kan, elok jua direbut..

Ms Haslina said...

klu peminat sup, mesti layan kan eina. saya time pregnant je yang mmg fav makan sup

rezeki yang halal, alhamdulilah.

aliaaroslan said...

terliur terliur terliur

Ms Haslina said...

aliaa. hikhik, mesti suka hirup sup kan kan.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails