Followers

Wednesday, February 27, 2008

rabu ku yg masih sibuk

Hari ini aku balik awal (tp sebenar nye aku balik ikut waktu office hour iaitu jam 5.30pm).Before balik aku da pesan kat En Hendra supaya masakkan nasi dulu, sebab sesampai aku kat umah aku nak terus makan nasi with lauk seketul ayam masak merah yg beli td. Pikiran aku lepas aku makan tu boleh lah terus masak lauk makan malam pulak. So..aku excited tul bila da sampai umah. Dah terbayang nasi..perot aku lapar sangat sebab aku X SEMPAT NAK LUNCH hari ini. Sibuk bangat kat opis. Sampai kat umah rhupa-rhupanya En Hendra yg amat MEMAHAMI aku telah masakkan nasi dan juga LAUKNYER SEKALI. Alhmdulilah syukur pada ALLAH kerana aku dapat suami yg AMAT PRIHATINNN. En Hendra da masakkan lauk SAMBAL TELOR REBUS GORENG <---- betul ke ayat aku ni.-----dan juga DAGING MASAK LADA HITAM...sedapppp tul..dan x lupa seketul ayam masak merah di kongsi bersama. Sebenarnye pagi td aku sempat lunch nasi lemak dalam jam 10.30 gitu. Pastu kul 11 until 1pm aku ada lecture. Habis kelas tu sempat aku makan roti 60 posen dan minum air nescafe O. Pastu continue lagi jaga students test dari 3 to 4.30 pm. Masuk je opis cadang nak layanlah aper2 makanan yg ada kat kantin..tp ada student tahan aku kat opis. Dia nak tanya soalan strutural analysis - TRUSS ANALYSIS and MOMENT DISTRIBUTION METHODS. So aku stuck ngan student tu until 5 pm. Amender nyer nak pi makan..waktu nak balik pun da dekat. Tahan je lah perot until sampai umah.
Picture2 tu masa umur Haziq beberapa hari lagi nak masuk 2 MONTHS OLD. Aku hingat lagi masa tu..inilah pertama kali nyer Haziq meniarap SENDIRI. And since then..Haziq mmg tidor meniarap. Memula aku risao gak dengan cara Haziq tido tu..ialah takut dia sukar nak bernafas pulak. But kuasa ALLAH..Haziq knows how to control his breathing. Dia akan letak tangan dia kat pipi utk pasti kan ada ruang udara utk dia bernafas. Gitulah Haziq tido until now. Tapi sebenar nyer nenek aku, emak, makcik aku x berapa bagi Haziq di tidorkan gitu..sebb kata diaorang ORANG YG TIDOR MENIARAP NI HATI NYER akan menjadi KERAS!!!!!!maknanyer DEGIL LAH...the good part ialah baby akan tidor lebih lama klu tidor meniarap. Ialah baby akan kurang terkejut dan akhirnyer tido nyer akan jadi lebih lena.

p/s Malam td aku tgk CJ7 kat umah with En Hendra, Haziq and my brother. Bagi aku citer tu biasa biasa jea. Adalah lawak tapi x de lah lawak sangat...BIASA jea..

6 comments:

Kazahn said...

See HERE

haslina said...

please dont click at See HERE. Ada virussss....ok...tq

green apple said...

ala rendhonya nak tgk baby tido telangkup mcm ni.

haslina said...

Di...x pe..insyallah klu ALLAH da bg rezeki lagi nenanti..adalah adik si Redza tu...AMIN

she said...

cutenye baby :x
tks bg nasihat...she skrg check up ngan pusat perubatan naluri @ wangsa maju...swasta...cousins, ipar bersalin kat situ...dr baik tp tu la normal dlm RM1500-2000 & bedah around RM3500-4000 gitu...
xpela sis...she redha klau she xde rezeki nak bersalin kat naluri & kene g krajaan...semoga semua slamat :) insyaAllah

haslina said...

She..tq for coming here..tu lah kite hanya merancang ALLAH tentukan segalanyer...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails