Followers

Sunday, February 17, 2008

Sembang santai BLOG hari AHAD masa En Hendra bawa Haziq keluar pi cuci kereta...

Bila ada banyak sangat benda nak ditulis.Aku jadi x tahu mana satu nak dimulakan.Yang mana satu nak di kemudiankan.Satu hal lagi aku ni mmg failed klu di suruh wat ringkasan cerita.Nama jea ringkasan nanti..sudah2 semua cerita tu aku da cerita dalam ringkasan tu.So rasanyer klu wat by the dot...ok kott ----
  • Hari tu masa balik dari S'pore ke N9,sempat singgah kat R n R Machap.Tempat tu mmg da cantik.Iye lah lama gak di tutup tempat tu utk wat renovation.Mmg cantik, ada aircond, bertutup ngan dinding dan pintu kaca tapi masalahnyer...banyak sangat lalat.Aduh mmg x leh nak makan aku rasanyer..GELI...Memang ada alat utk memerangkap lalat tu..tapi bila KEHENDAK MELEBIHI KEPERLUAN...maka masih banyak lalat2 yg terbang bebas.Maka kami satu family..x jadi makan kat situ..wlu pun perut da keroncong lagu RAP.
  • Anak kawan aku A,nama nyer Emilyn umur nyer 10 bulan.Emilyn sampai la nie masih x de GIGI.Bak kata orang tua2..lambat tumbuh gigi..lambatlah tanggalnyer...kirenyer bagus lah tu.Kakak aku pulak ada cerita yg anak perempuan kawan dier da umur 1 tahun..tapi masih x de gigi.
  • Masa aku with family pi mandi manda kat ULU BENDUL,pertama kali nyer aku,En Hendra dan juga 2 orang anak buah aku yg da sek. men pi lah jalan2 jauh kedalam dari tempat biasa orang mandi manda.Kami menyusuri aliran AIR ulu bendul.Sebenarnye saje nak masuk kedalam hutan sikit utk melihat permandangan dan air yg lebih jernih.Mmg benar..view lawa..air jernih dan bersih.Tapi rupa2nyer di sebalik keindahan tu..ada manusia2 yg tgh seronok buat view sendiri di celah2 batu besar.Sampaikan anak buah aku tanya..."Makteh diorang tu wat pe kat situ?"..Pencemaran tul..aku x sangka kat tempat aku pun ada manusia2 buat perkara SUMBANG...
  • Masa aku balik S'pore untuk pi kenduri sekali tu..ada cousin emak aku tanya kat aku.."anak ke ni?----merujuk pada Haziq---"aku kata..iyea"..Boleh cousin emak aku tu cam tak caya.Sebabnyer kulit aku ngan kulit Haziq berbeza tahap keputihan nyer.Boleh gituu..
  • Aku adalah seorang adik yg amak beruntung kerana mempunyai seorang KAKAK yg amat amat sayang kat aku.Pernah aku tanya kat kakak aku naper dia sayangkan aku lebih dari adik beradik lelaki aku yg lain.Jawab dier sebab dier kerana dia cuma ada sorang je adik perempuan.Wah untung sangat aku nie...Dulu masa birthday aku ke 18 tahun..kakak aku tgh study kat US.Dia sanggup currier present sebuah NIKE SPOT SHOES dari US dek kerana sayang kat aku...peace!!! Alhamdulilah..wlu aku da ada anak sekarang ni..she still always there for me..tq SISTER

2 comments:

Samurr said...

Interestinghtr post
.

haslina said...

...my blog is free viewing...tq for ur comments...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails