Followers

Tuesday, February 26, 2008

Teething

Malam ni aku malas tul nak ikut En Hendra keluar. Bukan pi mana pun. Pi beli beras je. Beras da habis. Tadi pun aku and En Hendra makan luar jea. Bungkus nasi goreng...malas nak makan benda lain. Bukan aku x nak ikut En Hendra tapi aku PENATTTT weh, lecture aku tadi habis jam 6.45pm. Sepatutnyer habis jam 6.00pm..tetapi atas prihatin aku kat student2 aku. Aku tunggu gak diorang siapkan exercise yg aku bagi. Sampai satu masa aku cakap kat diorang td "saya bukan nak DERA kamu semua utk balik lewat..tapi saya nak kamu semua faham dan boleh buat sendiri apa yg saya telah ajar"..sebab aku tgk muka diorang ada yg macam nak makan aku jea sebab tahan diaorang dr balik. Dan sekarang ni aku duk layan internet sesambil MEMBIARKAN TV tgk aku. Haziq ada duk kat aku ni. Memula biarkan jea kat dalam katil dia..pastu tetiba da rengek2 minta diambil. Terpaksalah Haziq join aku sekali taip kat blog ni.

Picture kat atas tu ambil semalam petang. Gigi Haziq da bertambah 3 batang. 2 batang kat bawah dan yang baru ni ialah 1 batang kat atas.

http://www.babycenter.com/0_teething_11243.bc
When will my baby start getting teeth?

The vast majority of babies sprout their first teeth when they're between 4 and 7 months of age. An early developer may get his first white cap as early as 3 months, while a late bloomer may have to wait until he's a year old or more. (In rare cases, a baby's first tooth is already visible at birth.) Whenever the first tooth makes its appearance, celebrate the milestone by taking pictures and noting the date in your child's baby book.

Teeth actually start developing while your baby's in the womb, when tooth buds form in the gums. Teeth break through one at a time over a period of months, and often — but not always — in this order: First the bottom two middle teeth (SAMA MACAM HAZIQ), then the top two middle ones (SATU DA TUMBUH), then the ones along the sides and back. They may not all come in straight (BETUL NI.GIGI HAZIQ AT THE BOTTOM TUMBUH SENGET SIKIT), but don't worry — they usually straighten out over time (ALHAMDULILAH).

The last teeth to appear (the second molars, found in the very back of the mouth on the top and bottom) have usually begun coming into place by your baby's second birthday. By age 3, your child should have a full set of 20 baby teeth, which shouldn't fall out until his permanent teeth are ready to start coming in, around age 6.

2 comments:

NAAK's said...

anak reen eh ni :x

haslina said...

chem ~ mmg tak tahu ke reen ada anak sebelum ni...hwuwuwaa whuua..

nevermind...sekarang da tahu kan..anak reen lah tu..umur 8 bulan lebih..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails