Followers

Tuesday, February 26, 2008

saturday night..

Malam minggu baru ni aku sekeluarga dan kakak aku sekeluarga pi makan seafood kat BAGAN LALANG. Inilah pertama kalinya aku sampai kat situ. Padahal aku da selalu sangat dengar pasal tempat ni. Sebab aku kan kerja kat area kajang bangi..so the nearest PANTAI ialah BG tu lah. Lawak jea aku rasa setelah berzaman2 aku kerja kat opis aku tu..baru la nie aku sampai BG....lawak lawak jgn x lawak..

Bertolak dari umah kakak aku kat Puchong dalam jam 6 pm. Sesampai kami kat sana dalam jam 6.45 pm, terus bawak bebudak kecik 2 orang tu..anak aku n anak kakak aku pi kat pantai. 1st time dak kecik 2 orang tu touch PASIR PANTAI dan merasa sekali pasir tu ????? dan juga merasa gak diorang basahkan kaki kat air laut.

Lepas solat maghrib, baru lah kami order makanan. Dan kerana orang teramat amat ramai malam tu...makanan kami sampai lambatttttt sangatttttt...Alhamdulilah gak aku dan En Hendra da makan lunch siang tadi nyer. So idaklah terasa lapar sangat but my sister and BIL..cian tgh laparrrr sebab mereka just have heavy breakfast jea pagi td nyer.

Kami makan ikan kerapu sweet sour, udang masak pedas, ketam masak pedas, sotong goreng tepung, sotong bakar, ikan pari bakar dan 1 jug fresh orange. Nasi putih dan juga nasi lemak...
Oooo ada satu lagi seafood tu...aku lupa namanyer..panjang2...rasa cam rasa kupang. Tak habis pun makanan tu semua dan terpaksa bungkus bawa balik.

Jam 9.30 pm kami bergerak pulang dr BG. Aku rasa aku sampai umah kat pandan dalam jam 11 pm rasanyer. Penat gak rasanyer...apa tak nyer semata2 nak makan seafood, boleh pi jauh jauh.
Lepas aku settlekan semua kat umah sesambil En Hendra tgk MIDNIGHT MOVIE kat tv. Masa tu rasanyer da jam 2 am...leh aku, En Hendra dan Haziq sambung tgk movie JUMPERS pulak. Last2 kami satu family tidor jam 4 am.

Wokeylah En Hendra da balik.Rupa2nyer dia pi shopping kat TESCO. Aku hingat dia pi pasaraya dekat umah ni jea. Bukan takat beras di belinya...banyakkkkk benda lain...
CHOW..




2 comments:

mochitsuki said...

hehehe..
da pandai ape ek..
baby ni:D

haslina said...

suki ~ anak reen ni tengah tunggu nak berjalan jea..:D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails