Followers

Thursday, December 24, 2015

AVANI SEPANG GOLDCOAST RESORT bercuti pada 19 & 20 Dec 2015 lepas

Aku share part gambar dulu. Nanti nanti boleh share storynya. Kalau rajin lah. haha. Sebelum itu aku bagitau lagi sekali yea. Aku bercuti di sini adalah atas courtesy my sister kaklang. Iyo kaklang bayar RM1000 for one night masa kami bercuti di situ. Tiada voucher atau share bayar pun. Kaklang bayar alone sebab holiday ini adalah reunion member rapat masa kaklang di boarding school dulu. Iye lah ex student sekolah hebat, makanya yang datang semuanya kerja hebat belaka.
Kawan-kawan aku ingat aku ada share bayar, oh tidak kami cuma bawa diri sahaja dan enjoy. Mungkin orang tidak tahu yang kami adik beradik memang saling membantu kalau hal duit duit ni. Aku ni pula cuma boleh bantu part kudrat sahajalah.
Abang ipar aku tidak dapat ikut pada hari kejadian, kerja katanya. Sebab itu kami kami inilah yang mengisi kekosangan yang di tinggalkan.
Semoga ALLAH dapat membalas semua kebaikan dan rezeki yang kaklang kongsikan dengan adik beradiknya. Ameen

Ada 2 bilik dengan dinding kayu yang boleh lipat-lipat tu. 
Dua-dua adalah katil king.
Balkoni dan tempat mandi ada dua juga.
Satu balkoni dengan meja dan 4 kerusi.
Itu picture Hafiy dengan belon pedangnya.

Bilik air satu. 
Ada shower

Villa yang 2 tingkat. Atas dan bawah dengan different owner
Pool kanak-kanak. Boleh minta 4 helai tuala setiap kali datang pool. Lepas guna kena pulangkan semula disitu juga.
Basikal yang di import dari jepun. Basikal 2nd hand gitu.
Kalau in good condition kena bayar rm10 untuk sewa dan ada rantai kunci. 
Normally yang color putih tu ada free. So kalau nampak basikal ini di mana kawasan pun boleh ambil dan guna

Kad masuk wih my sister name, Haliza. 
Family villa 
Kereta my sister yang di pandu oleh adik aku, nampak tecik je tu. 
View depan main lobby
View sebelah main lobby laluan di mana buggy akan terus lalu situ masa check out
Maknanya barang-barang terus di bawa dekat dengan kereta

Katil king, view depan villa kami dan pintu masuk villa.

Dalam almari ada tempat gosok baju with iron. 
And ada satu bath robe. 
Lagi dengan view dari balkony yang besar sikit tu.
Dalam each almari ada banyak hanger dan juga ada extra bantal 
Total out semua orang tidur dalam bantal kepala..wow kan
Kami ada 4 dewasa dan 5 kanak-kanak

Pool nya adalah tidak besar. Attach dengan children pool.
Depan villa kami with free basikal.

Bilik air dua, ada tambahan bath tub.
Picture ruang tamu ada peti ais kecik dalam meja tepi tu.
Ada tv di area situ
Balkoni satu lagi. Ada satu kerusi sahaja di sini. Kecik sikit dari balkoni pertama.
Hafiy sekali lagi yea.

Dari A - Main Lobby ke B - Club House perlu naik buggy yea, sebab ianya adalah sangat jauh. Aku ada cuba jalan sekali tu, adus....
C - Club House, tempat makan, kedai cenderamata, pool & fitness center.
D - Villa kami, no 719
Service buggy ni ada di mana-mana, kot nampak boleh tahan macam tahan bus gitu

6 comments:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Mia Liana said...

wahhhh.. bestnya...


pstttt.. terima kasih sudi join Segmen Nak URL Blog #21 dan blog ini tersenarai dalam http://www.mialiana.com/2015/12/senarai-url-blog-21.html

maaf ya sangat-sangat, mia baru je sempat nak blogwalking ni... (^_^)

Farahain ZFA said...

wahh bestnyaaaaa...

ain singgah sini ye :)

Mr Mahmud said...

Wow aviani best nyeee...

Avani Sepang said...

The best time to go for holiday would be on Sunday, after the weekend crowd has left. Its cheaper and you can get the resort all to yourself most of the time. If your friends want to go, try booking here to get cheaper rates Book Avani Sepang Gold Coast Resort at Discount Rates

abu888 said...

as salam admin..maaf tumpang iklan, utk sahabat2 yg ingin bercuti di avani resort, 2 bedroom villa rm600, 0122208140

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails