Followers

Friday, April 10, 2009

kuala terengganu warnai hidup aku.

Tengah mood bercuti lagi masa ini.Picture taken di bilik hotel di kuala terengganu hari itu.

Friday - 10 april 2009
Kepenatan tetap MENU UTAMA aku setiap hari minggu ini. Seriusly tak terikut aku dengan kepantasan mereka-mereka yang bekerja di makmal tanah. Ialah banyak samples yang perlu di buat testing. Lagipun semua samples tersebut merupa dari client dari luar. Semestinya semua result perlu disiapkan mengikut masa yang ditetapkan. Tapi alhamdulilah..dalam banyak-banyak sample mesti beberapa sample aku sendiri dapat buat testing dengan bantuan mereka. Seronok juga bila setelah bertahun-tahun aku asyik mengajar sahaja, tetiba diberi peluang buat kerja field macam ini...memang aku hargai.

Mungkin semua orang tahu atau tidak tahu, kerja-kerja di makmal semestinya perlu berdiri dan bergerak kesana dan sini. So bayangkan lah beberapa hari ini, bagaimana keadaan kaki aku...penat ya ampun. Kalau masa timbang sampels sahajalah boleh berduduk-duduk...ermmm.
Syukur alhamdulilah aku susah payah belajar tinggi sikit...kalau tidak dengan tahap kelembikkan aku ini..agaknya macamana nak survive bila kerja macam mereka di makmal.
Semoga Allah perkuatkan dan persihatkan mereka-mereka yang berkerja dimakmal tanah tu..amin ya rabbal alamin.

Kuala Terengganu - 06 april 2009 / Monday

Alhamdulilah aku sudah set in mind tudung color apa hendak dibeli. Kalau tidak mahu jadi tidak tentu arah bila masuk kedai tudung sana sini.

Aku memang suka tudung yang simple sahaja tanpa batu lip lap sana sini. Puaslah penjual di sana tunjukkan aku tudung patern baru yang sememangnya confirm batu berkelip-kelip. Aku direct cakap kat penjual itu -

" Saya suka yang simple sahaja kak. Lagipun yang penting color tudung itu sesuai dengan warna kulit saya yang kurang terang ini. Tak kiralah tudung itu yang terbaru atau yang terlama..lalalalalala"


Yang warna biru berbatu-batu hujung sekali itu aku hendak juallah sebab tudung itu lembut sangat. Aku memang tak berapa pandai dengan kain yang lembut-lembut ini.
Ada siapa-siapa hendak beli ke?

Memang aku suka sungguh beli kain ela@pasang di kedai ini. Cantik, ada kain yang murah dan ada yang mahal tapi berbaloi membelinya. Malangnya kedai ini tak ada cawangan di Kuala Lumpur.

12 comments:

maidatul said...

Akak part nie la syokkk bile gi t'ganu...warna tudung tu sume cantik pandai akak pilih...camne ok tak harga kat sana...kain pasang tak beli ke...

Ina Hashim said...

uik lin...keje kat makmal tanah tu kat tganu ke????ray & haziq ikut tak?

NedDy said...

wah kak. neddy ske part nih kak.. kalau la leh g bercuti2 malaysia macam akak kan ke best. ehe.

e.l.i.s.s.m.i.e said...

hahaha..syok kalo satu kedai tudung tu kiter punya kan..hahahaha

luvida said...

byk gile tudung...
syok nye!
shuping utk raye ke?
heee

haslina said...

akma ~ hehehe...memang paling syok sekali...
color tudung tu memang lepas pilih, akak terus tgk sekali depan cermin..ialah takut cantik dimata tapi tak cantik utk dipakai..
akak cuma beli kain pasang di satu kedai ni berdekatan dengan stesen bas.

kak ina ~ lab. soil tu di sini-sini juga kak..

saya sekeluarga bercuti-cuti malaysia dikuala terengganu hari sabtu lepas until hari selasa(4 hari)
;)

neddy ~ hehehe..sememangnya semua wanita memang suka part pilih-pilih tudung ni...
nenanti ada rezeki lebih neddy pun boleh pergi cuti-cuti malaysia..kan..

eliss ~ wehh kao nak wat pea sekedai tudung tu..kao nak jadi usahawan wanita yea...
;)

haslina said...

luvida ~ sambil 'melancong' ke kuala terengganu..sambil membeli sehelai dua tudung...
jauh lagi kalau nak shopping raya...

anand said...

beautiful designs...keep shopping like this.

haslina said...

anand ~ yes it is..thank you..
:)

13may said...

vavavava :D

gee ryder said...

gi trg mmg syok la borong kain selain kopok lekor hehe

haslina said...

mr13may ~ hehehehe
:)

gee ~ keropok lekor saja yang banyak diborong...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails