Followers

Tuesday, August 2, 2011

2 Ramadhan - 39 weeks 4 days pregnancy.

Salam ramadan hari ke 2.
Setakat ini, alhamdulilah mak yong sarat 39 minggu 4 hari ini masih sihat mengadap pc dan berpuasa.
Walaupun pagi tadi muntah, namun semangat kuat sungguh untuk berpuasa.
;))
Hubby pula memang asyik bising sahaja. Tidak bagi aku berpuasa.
Aku cakap, aku masih larat.

Punyalah semalam itu, aku berbuka. Banyaklah kononnya makan. Entahlah bukan lapar pun. Cuma rasa hendak mengunyah sahaja.
Sahur malam tadi pun aku masih di meja, walaupun hubby sudah selesai makan.
Selera gitu.
Ditambah dengan melayan air ribena. Aduhai sedap benar pula rasanya.Vitamin C gitu.

Aku cadangnya hendak cek klinik last week.
Tapi badan asyik tidak sedap sahaja.
Sedap hendak baring gitu.
So nampaknya halallah aku check up last adalah pada minggu ke 38 hari itu.
Aku sudah fenat.
Padahal klinik nun depan rumah sahaja.

Alhamdulilah semua sudah siap dan selesai.
Orang mengurut sudah selamat di booking.
Mandian herba..done
Akar kayu untuk aku minum akan di hantar oleh kakak ipar aku nanti.
Iyalah bila aku bersalin nanti. conpem diaorang dari kg datang melawat.
;))
Insyallah will stay at KL for 2 weeks. Then baru balik kg.

Semalam di JJ, sempat aku beli product ini. Pertama kali hendak mencuba.

4 comments:

Ina Hashim said...

lin,

akak pun try mandian herba tyt tu waktu bersalinkan firas aritu...bau busyukkk...x best...x segar cam mandi air daun2 tuh...huhu

mamalieyna said...

ish suspennye kan dh dekat2 ni..hee~

tp syabas kuat semangat utk berpuasa..alhamdulillah, eina pun dpt berpuasa 2 hari ni, wlupun muntah pagi2 ..hu~

selamat berbuka~

velasrizal said...

wah mandian herba... i like huhu

haslina said...

kak ina - aduhai iye kea kak.
ni yg tak best nie.
;((
nampaknya tunggu balik kglah nak mandi air mandian wangi mcm mak selalu buat.

eina - tq.
itulah kita mesti nak muntah pg kan.
tahniah pada eina juga.
dulu masa pregnantkan anak no2, alhamdulilah genap 30 hari dapat berpuasa.

dik rizal - itulah baru nak cuba yg instant nie.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails