Followers

Friday, January 9, 2009

Boikot boikot and formula story...

Aku copy ni dari blog my new cyber pren KAK INA....tq kak..

Hari ni masih macam x sedap badan...lom fully cure dari fever last wednesday.

Aku ada soalan lah utk di kongsi ngan emak2 diluar sana. Sebelum ni aku pernah baca lah....tajuk susu formula mahal vs murah. Kat situ juga ada tulis statement bgtau bahwa ada sorang Dr ni kata susu formula mahal dan murah bezanyer sikit jea...

Iye kea menda nie?...x akan lah susu formula harga rm 58 utk 900 gram sama quality dengan susu formula rm 20 utk 900 gram. Please ibu2 emak2 kat luar tu bg opinion sikit. Klu betul lah menda ni x....aper makna nyer ada susu mahal?...Apakah maknanyer semua nie...

12 comments:

Ina Hashim said...

lin
sapa cakap takde beza?ada bezanya..klu rajin,cuba belek komposisi susu kat tin tu dan bandingkan yg murah & mahal..akak mmg biasa buat cam tu dari dulu lagi..lagi satu susu mahal dicampur dgn extra bahan/formulation eg DHA,AHA etc...klu susu murah nih, kandungan serbuk susu kurang tapi serbuk tepung yg lebey...kalau susu mahal, kandungan serbuk susu lebih banyak

haslina said...

mmg saya sokong pendapt akak tu..sebab saya dan ray pun begitu..klu beli susu mesti tgk aper content dalm susu tu..tp mmg saya 'angin' baca blog sorang nie..dia yg tulis gitu...siap ada dia cakap ada Dr yg cakap gitu...

tq kak..

Erna Masfiza said...

hai..
tak boleh nak comment sebab belum jadi emak.
BTW, i nak minta copy pics logo2 kat atas tu boleh..:)Thanks.

KV said...

entah lah. Akak pun tatau. Tp hubby akak mmg slalu study sokmo kandungan susu. Dia suka compare2. So, byk gak la beza antara susu mahal dan susu murah tu.

haslina said...

erna ~ okies..tq 4 coming..

kv ~ mmg itu yg betulnyer..tp tulah..ada yg berkata sebaliknyer pasal formula..sebab tu saya tulis post nie...tq..

13may said...

bab formula susu tuh...no idea laa..hehhe hehhe

maidatul said...

member pilih punye la susah utk anak2...bt penat member je la beli yg mahal kalo sama ngan yg murah....
rm56.90 for 800g tu...mayb boleh dpt 2 3 tin yg murah kot...kalo die tau mesti bising...

emilia azman said...

boikot.. jgn tak boikot.. tapi leh ke tahan nak boikot sme nih??

qiqinz said...

hi dear, nak tgk more replica designer handbags (LV, gucci, hermes etc.) do visit http://qiqinz.webs.com

haslina said...

13may ~ tak da kisah pun x tahu tu..tq 4 coming..

akma ~ sebenarnyer mmg formula mahal ada byk kelebihan dari formula murah...cuma ada yg menulis tanpa berfikir panjang...itu yg akak wat post minta pendapat dr ibu2 lain..akma cb baca komen ina hashim..kak ina ni ada 4 org anak..

emilia ~ mmg kite cuba boikot..tp tulah...sampai bila ek kita boleh bertahan..semoga allah mmberi kekuatan utk kita terus teguh boikot..

qiqinz ~ okies..:)

kak ina kl said...

salam haslina...heeemmmmm..susah nak cakap pasal susu formula..anak akak dari pertama hingga ke tiga minum susu lactogen aje...pastu 2 tahun tukar ke susu nespray..pasal suami akak gaji kecil masa tu...alhamdulliah semua menjadi dan pandai juga...jgn marah tau..ni pengalaman akak..lagi satu mereka susah nak demam dari kecik sampai besar...
masa anak no 4 dan 5..dah ada duit lebih..lepas tu akak kerja...barulah guna susu mahal sikit...tapi 2 tahun aje tukar ke susu nespray...suka hatilah..nak susu mahal ke murah...

haslina said...

kak ina ~ tq sebab bagi komen..mmg saya nak dgr sngt komen dari ibu mcm akak niea conpem lagi byk tahu pasal formula..

mmg pun kak...klu ada rezeki lebih mmg elok lah beli formula mahal..betul kan kak..sebab yg mahal conpem lebih baik dari yg murah...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails