Followers

Wednesday, February 22, 2012

Cendawan goreng.

Cendawan goreng sendiri.

Salam.
Aduhai tidak tahu mengapa. Lately ini suka benar aku makan cendawan goreng. Padahalnya punyalah tidak suka dulu-duluan.Hatta aku prefer yang di goreng di rumah. Tambahan lagi, mesti minta hubby sayang yang gorengkan. Maveles gitu. Ntahlah, kalau hubby goreng, elok sahaja kurang berminyak. Kalau aku goreng, berminyak sahaja. Lepas itu extra work lap cendawan dengan tisu-tisuan.
Cendawan ini aku beli di JJ sahaja. Saiz yang kecik-kecik gitu. Aku tidak pastilah orang lain, tapi aku siap makan dengan nasi tambah dengan lauk sambalan yang lain. Best sahaja.
Part tepung salut pula, aku 1st time juga guna brand Seri Aji ini. Price RM1.50 rasanya. Oklah aku suka. Satu kotak tepung ini cukup untuk sebungkus cendawan saiz biasa.

Cara masak. 
Gunakan telo putih sahaja.
Then celupkan cendawan ke dalam putih telo yang telah di pukul.
Pindahkan cendawan ke dalam tepung.
Angkat dan masukkan ke dalam minyak panas.

Masa beli tidak perasaan pula pedas rupanya.

6 comments:

mamalieyna said...

sedap tu.... tak pernh gorg sndiri...ngee~ biasa gorg ayam jer =P

aliaaroslan said...

kalau rajin nanti nak buatlah. beli kat pasar malam selalunya berminyak sangat.

haslina said...

mmg sedap...
mmg boleh je goreng dgn tepung ayam tu...

haslina said...

dik alia - betul tu,
ni hah badan akak sendiri pun da minta ampun part makan minyak2 nia. hehehe

e.l.i.s.s.m.i.e said...

hubby tak suka makan cendawan. boleh laa goreng makan petang ni sambil layan drama..hehehe

haslina said...

hehehe. x pe klu x suka jgn dipaksa.
kita yg suka ni boleh terusan.
jimat dan tidak berminyak klu goreng sendiri kan eliss.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails