Followers

Monday, February 20, 2012

Mee bandung.

Salam Monday.
Alhamdulilah.
Me bersiaran dari rumah.
Asalan story, kereta ke bengkel hari ini.
Tukar suspension sebelah dan sebelah lagi tukar absorver. <----betul ke aku mengeja ini.

My mee bandung.

Hatta aku ke Tesco Ampang hari Jumaat malam lepas.
Menghantar kek-kek yang di order.
Alang ke sana, tempat jatuh lagi di kenang.
Kan dekat 11 tahun aku duduk Pandan Indah. Aku ajak hubby makan di kedai didalam Tesco.
Lupa pula namanya. Kedai Warung Santai kot.
Yang pernah di makan ialah Mee Bandung dan Nasi Goreng Kg. Pedass kaw kaw.
Selalunya mesti ramai orang sahaja.
Tapi boleh sahaja ada semeja dua yang kosong. Ok lah.
Aku suka mee bandung. Namun yang aku makan baru-baru ini, rasa sudah kurang menyengat.
Ahah itulah sebab aku cadang pada hubby untuk masak sendiri.
Itulah hasil mee di picture itu malam minggu baru ini.
Erm, masih banyak perlu di practice lagi.
Ialah lagi pun suka hati aku sahaja tukar-tukar resepi.
Maklumlah, apa sahaja barang yang ada di rumah sahaja yang di guna kan gitu.
Mestilah rasanya berubah, hahaha.
Kena pula masak dengan udang kering dari Sabah. Fuh rasa udang kering habis. Dari 3 sudu besar kalau ikut resepi, mungkin kena tukar ke 2 sudu sahaja.
Udang sinun, masin sikit.

1st time masak Mee Bandung.
Resepi dari buku.
Nanti masukkan resepi ek.

4 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

absorber kot. aku tak pernah try mee bandung. apsal tak tak terliur.

haslina said...

hehe, gitulah kot.
hehe, x pe weh x terliur. 1st timer nya cooking.
byk sgt kekurangannya.
;))

mamalieyna said...

tak prnh msk mee bandung gak.. blm prnh cuba...hee~

haslina said...

hehehe, x ingat 1st time makan dimana mee nie. kat johor kot.
belum menjadi rasanya bila masak sendiri nie.

antara bahan utama ialah udang kering.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails