Followers

Thursday, June 26, 2008

kabinet dapur baru..alhamdulilah..










Semalam petang En Hendra duk usha aku jea...suh balik awal. Boleh tu..dia macam tak tahu jea aku ni makan gaji. Bukan nyer kerja ngan company abah aku...wehhh. Laki aku nie klu nak menda baru..mesti anxiously sungguh. Duk ym aku suh balik awal...pas aku offline..leh En Hendra sms lagi..suh aku balik. Dah lah keja tgh boleh tahan gak manyak nie. So last2 aku balik awal gak semalam....idaklah awal benar..kire da dikirakan petang da tu...x sampai hati pulak aku dengan rintihan En Hendra.
Sampai umah terus tukar baju..ialah gi kerja kan pakai baju kurung. Memula pi cari kedai makan dulu. En Hendra lom lunch lagi tu. Pastu baru lah bermula episoh mencari kabinet dapur. Ialah kami idak lah mampu nak wat built in kabinet yg beribu2 tu. So beli yg kabinet biasa2 jea. Lagipun ukur baju di badan sendiri weh. Alhamdulilah berkat kebijaksaan En Hendra menyimpan duit..dapat gak beli kabinet baru..cash gitu. Memula cadang nak beli yg rm 300 lebih gitu. Tapi setelah cari2 dekat 6 kedai kot...akhirnyer dapat yg berkenan di mata kami berdua di kedai perabot dekat CHERAS..area dekat2 CAREFOUR jalan peel. Kedai ni 2 kali kami terlepas simpang. Kirenyer kena wat pusingan demi pusingan barulah sampai semula kedai nie. Lepas tgk di kedai tu kami terus balik..utk pergi kedai perabot yg last sekali. Lepas round di kedai tu..ada menda lain pulak yg En Hendra berkenan...aduh. Sampai malam td dia cakap..yg dia conpem nak beli menda satu lagi tu jugak...wehhhh..mcm2 tul cik abang aku nie.
So before maghrib tu kami pergi semula kedai perabot di cheras tu...dan terus bayar rm650 termasuk transpot sekali. Alhamdulilah...ringan sikit kepala aku. Bukan aper banyak pinggan mangkuk, periuk semua kena letak dalam satu bilik yg kami tak guna. So lepas nie da boleh clear kan bilik tu. Dalam jam 8.45 aku rasa diaorang sampai hantar kabinet tu. Wah sungguh seronok kan bila ada menda baru kat umah..lebih seronok lagi di beli dengan titik peluh sendiri..kan.
Nampak kat pintu kabinet tu da diletak ngan getah..bukan aper...Haziq mmg da pandai buka pintu2 ni. Takut tersepit pulak jari2 kenit nyer nanti. Pic yg bawah sekali tu...pic pagi td..pagi2 da bangun pi duk kat tepi kabinet tu..oooo Haziq pun suka ek ngan kabinet baru tu ek. Aku sendiri pun tak sabar nak susun semua barang2 dalam kabinet tu..dan aku da pesan kat En Hendra supaya biarkan aku jea atur2 barang2 semua...jgn kaco yea bang..

2 comments:

kak ina said...

wah bukan main budak kecik tuh...

haslina said...

tu lah pasal kak ina..si kenit tu..join sekali seronok ada barang baru dalam umah

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails