Followers

Monday, March 21, 2011

MAJU EXPRESSWAY - MEX


Hari Sabtu lepas kami ke KL. Ada agenda ke bersama family kakak aku. Aku ini macam biasa sahaja, mesti terhegeh ikut MRR2 yang jemming tiada berentinya itu. Tapi kakak aku yang keja di KL itu suruh aku ikut highway MEX. Erm, tidak tahu den pasal jalan itu.
Sudah itu yang terbaik, aku pun ikut sahajalah. Kami masuk exit berdekatan Bukit Jalil. Tidak sampai beberapa minit kami sudah sampai di exit Jalan Tun Razak. Peh syyioknya. Dekat sungguh perjalanan kami dari Puchong ke KL.
Kereta pun tidak banyak. Bayangkan berapa banyak jalan sudah di potong sekiranya mengikut highway ini.
Toll pun hanya RM1.50.
Jimat masa sungguh-sungguh.

Highway ini adalah bermula dari Jalan Tun Razak yang berdekatan RHB building dan bulatan Kg Pandan. Dari situ boleh juga ke Cyberjaya, Putrajaya (within 20 minit) dan Kuala Lumpur International Airport (within 30 minit).
Highway ini mula di gunakan pada penghujung tahun 2007. Sudah lama gitu, kan. Aku baru tahu sebab aku baru duduk Puchong ;))

Aku ikut exit di bawah ini untuk ke KL.

4 comments:

velasrizal said...

ooh i xpenah lagi lalu jln ni..kene try nti


Perodua Myvi SE @ Perodua Myvi Extreme 2011

haslina said...

a'ah dik, mmg kena cuba. cepat dan mudah.

Sumijelly said...

akan lalu sini apabila ada urgent thing nak ke KL...

sbb bila lalu sini..cepat sampai, jalan pun tak jem...

pecut laju lak tu..hahaha

Sumijelly.com

haslina said...

hikhik, sungguh betul statement itu semuanya.

mudah dan pantas.
;))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails