Followers

Wednesday, March 9, 2011

Seronok main pasir

Alhamdulilah kami sekeluarga selamat bercuti baru-baru ini. 3 hari 2 malam gitu.
Destinasi cintanya ialah PD dan juga ........ Nanti cerita pula destinasi kedua dimana. Hatta baru hari ini aku masuk kerja, makanya adalah beberapa kerja-kerjaan yang perlu di buat kan.
Semalam aku ambil MC. Penat sangat-sangat plus badan pun rasa tidak sedap gitu.
Tapi hari ini aku sudah sihat, alhamdulilah.
Cerita tetap cerita kisah seronok percutian kami, tapi pendek sahajalah.

Sila lihat anak-anak aku bermain pasir di pantai. Macam tidak pernah jumpa pasir sungguh gitu. Kalau Haziq siap tidak mahu mandi lama-lama pun. Kerjanya ialah hendak bergelumang dengan pasirrrr sahaja.
;))
Haifa pula, this is her 1st time. Memang masa 1st day, dia macam keliru sikit. Takut pun ada. Namun akhirnya Haifa seronok sungguh. Dia menikmati laut, pasir dan juga pasir dan juga pasir lagi.
Aku pula apa kurangnya. Aku memang cintakan laut dan pantai.
Ibarat ketagihan aku ini kalau masa pregnant. Perkara wajib ialah mandi laut. Semestinya, sekali pun cukup.
Muahhh to laut.
Bila kala hubby temankan anak-anak main pasir. Memang mithali sungguh hubby aku ini. Aku pandang-pandang memang kebanyakkannya mesti para ibu yang temankan anak-anak main pasir. Tapi aku sudah terbalik, aku tetap layan mandi laut sorang-sorang dengan pelampung biru aku. hikhik.

Haifa with baju mandi

Haziq kesukaan sungguh bila dapat tidur atas pasir

4 comments:

Ieda Al-Habsyi said...

ieda penah pergi PD sekali aje, tu pon masa kecik, pasni teringat nak g le plak, asik main air laut pantai timur aje :)

haslina said...

hikhik...kena cuba lagi tu klu ada masa.
tp saya mmg prefer zaman kecik2 dulu masa ke PD. pantai tu luas sahaja untuk bentang tikar sana sini. juga luas juga untuk main pasir. la ni da upgrade so sudah kurang tempat2 yang luas.

tapi part laut memang masih seperti dulu...seronok sangat..
;))

aliaaroslan said...

haziq berguling puas atas pasir.. bestnya.

haslina said...

mmg suka sungguh Haziq dengan pasirrr. guling baring bagai.
;))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails