Followers

Tuesday, March 22, 2011

Super Soy Milk

Masa pregnant dulu korang minum apa ek untuk kalsium dalam badan?. Masih ok ke minum susu tepung itu?. Tidak loya ke?

Free shake bottle untuk 300ml 

Harap maklumlah kalau pregnant mesti minum air susu. Untuk penambah kalsium dalam tulang. Hatta aku tidak boleh masuk air susu maka aku bertukar ke minuman soya. Dulu masa mengandungkan Haziq, aku minum susu Marigold dan fresh oren Feel Fresh. Masa Haifa pula aku minum air Soya Drinho. Kali ini aku cuma kembali minum seperti dulu-dulu.
Erm, tapinya kan. Aku lebih particular sikit kali ini. Aku cuba minum HomeSoy. Alih gitu aku perasaan yang kandungan gula boleh tahan juga dalam minuman itu. Maka aku berenti minum.
Lepas itu aku sudah feninlah, apa yang aku hendak minum ini. Stress betul.
Takat milo kosong itu memang sudah rutin aku hari-hari.
Cari-cari aku jumpa minuman Soya brand Super. Kandungan gulanya memang rendah juga dari HomeSoy. Dan yang paling aku suka, minuman ini berasaskan tepung dalam peket gitu.
Bestnya lagi, Super siap bagi free botol shake untuk bancuh minuman ini.
Azalinya aku memang minum air kurang manis, maka suka-suka aku sahaja tuang air banyak dalam bancuhan soya ini.
So minuman jadi banyak sikit. hikhik.
Lovely.
Harganya kalau tidak silap aku ialah RM13 lebih gitu. Ada berapa peket dalam itu, aku tidak ingat. Aku beli masa itu di JJ.

Kandungan kebaikan

Minuman berasaskan serbuk soya

6 comments:

kak ina kl (2) said...

lama tak jumpa kamu..anak dara pun dah besar dan pandai jalan dah..
dulu masa anak belajar kat nilai akak pun suka ikut jalan ni..terus ke putra jaya..tak harung jem

akak pun baru balik dari pd..tapi air tak berapa bersihlah

velasrizal said...

mmg byk khasiat minum soya ni kan..

Liverpool, Chelsea VS Malaysia Siri Jelajah Asia Julai 2011

haslina said...

kak ina - a'ah kak, lepas dari sharing session hari tu mmg x leh nak active dgn nuffnang event. anak kecik kan. lepas tu sambung pregnant lagi la nie.

mmg syok ikut jalan mex tu kan kak.

ye ke kak, tapi di batu 8 teluk kemang tu. ok lah airnya.

dik rizal - a'ah dik. buat pengganti susu.

ciEk NiENa said...

soya ni mmg bagus.. huhu..

PidaSanglang said...

salam kenal ..follower ke 129

haslina said...

ciek niena - a'ah dik, buat pengganti susu.
;))

pida - salam kenal dan tq dear.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails