Followers

Tuesday, December 6, 2011

Kami bermula pada 2 December 2006 - Sabtu.

Moist Choc. Cake with coffee.
('pengsan' dengan kecoklatannya)

Salam.
Alhamdulilah.
Punyalah amat sibuk hari Sabtu dan Ahad. Plus aku penat sangat pasal sangkut jamming dekat 2 jam lebih masa otw balik rumah dari opis Jumaatnya.
Siap boleh aku sebelah-sebelah dengan kereta adik aku yang kerja di Putrajaya itu masa dalam jamming itu.
Sampai rumah dekat jam 10 malam.
Padahal keluar office jam 6.30 petang.
;((
Makanya kerana dan kerana itulah tiada kesempatan untuk mengupdate blog cinta merah aku ini.

Tetapinya part mengukus dan membakar. Syukur aku sempat.
Yup sempena 5 tahun aku dan hubby bergelar suami dan isteri, makanya aku memang sudah niat dalam hati untuk bakar cake coklat ini.
Tidak sempat buat hari Sabtu, makanya malam Ahadnya aku membuat pembakaran.
Apam choc. itu aku kukus malam Sabtu@malam minggu.

Alhamdulilah lagi, my cake very de nice dan moist sungguh.
Siap dengan ganache simple yang aku dapat dari buku Chef Alex.
Very de maveles.
Punyalah geletar tangan masa potong dua lapisan kek aku itu untuk sapu dengan ganache. Then letak semula lapisan kek itu.
Mave lagi.
Aku kurangkan gula pada adunan kek. Dan manis dark choc. + butter yang aku buat ganache itulah sudah cukup menambah seri kek.
Setelah seharian letak dalam peti ais. The next day rasa lebih nyaman.
Alhamdulilah satu family suka makan.
So coklat sungguh.
Resepi will post next entry.

Apam choc with choc. bar filling.
Malas@tidak berminat sungguh hendak guna artificial coloring pada apam.
Cuba guna serbuk koko.

Ada sapuan 'ganache' di lapisan tengah kek.

Tidak lengkap ulangtahun tanpa picture kenangan.
Lepas di sahkan.




2 comments:

mamaarifakeemaisy said...

happy anniversary...! harap kebahagian sentiasa mengiringi kamo sekeluarga..Amin..

waah rajinnye + nampk best kek tu..nyum2x..

Ms Haslina said...

amin amin amin.
tq eina.

tgh mood rajin skrg nie.
;))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails