Followers

Thursday, August 22, 2013

Haziq dan lukisan. p/s Nahas Bas di Genting Highlands.

 Copy dari picture di buku.

 Sebelah itu picture hospital.


Kata Haziq, hospital kan ramai orang,
 sebab itu kereta parking pun banyak.
Comel kan.

Nota kaki.

Saya yang suruh Haziq copy tulisan atau lukisan dari buku. Semua itu ada untuk tajamkan skill, insha allah. Sebabnya my kaklang, masa kecik-kecik dulu memang rajin copy tulisan dari suratkhabar. Mama Haziq pula kecik-kecik rajin main lego buat rumah. In the end tulisan kaklang memang cantik dan comel.
Alhamdulilah.
Lepas itu, Haziq minta saya send pictures semua itu pada kaklang. 
Kaklang cakap Haziq punya lukisan kemas.
And good job to Haziq.

Nota kaki 2.

Saya emosi bila ada yang menuduh pada yang belum pasti. Yup the condition now is either mechanical (bus condition) or human error. Sama-sama kita menunggu laporan siasatan nanti.

Semoga kita semua tidak cepat menuding jari pada pemandu bas GENTING berbangsa Cina berumur 44 tahun yang katanya baru 2 bulan bekerja di syarikat itu. Sebelum ini katanya mendiang bekerja sebagai pemandu bas di S'pore. Pemandu bas ini turut terkorban dalam nahas di Jalan Genting petang semalam.

Salah dia ke kalau condition bas yang uzur?.
Salah dia juga ke sepenuhnya kalau ramai penumpang dalam bas?.
Semua orang pernah merasa naik bas. Yang pasti semua hendak sampai ke destinasi yang di tuju dengan cepat kan.

Semua orang pun turus sedih kan.
Al Fatihah pada semua mangsa yang terkorban. Semoga roh mereka di rahmati ALLAH dan di ampunkan dosa-dosa yang telah mereka lakukan. Amin.
Pada yang bukan beragama Islam, salam takziah pada keluarga mangsa.



7 comments:

Ina Hashim said...

memang cantik lukisan dia....dah nmpk skill lukisan dia...ada chance jadi engineer cam mama dia gak...or arkitek

Ms Haslina said...

huhu. tima kasih kak.

p/s katanya nak jadi polis besar nanti. ntah apa pointnya nak jadi polis.
;(

Ina Hashim said...

lin,

jadi polis pun bagus jugak...berdisiplin dan disegani ramai...mana tau leh jadi Inspektor polis satu hari nnti

mama_ka0ri said...

pandai dia lukis!! comeii jerk..:)

jai said...

jadi budak berguna dan baik

aizamia3 said...

asah bakat dari kecil.. ;)

pasal kejadian yang menimpa di Genting tu.. biarlah pihak berkenaan settlekan..

Ms Haslina said...

kak ina - hehe, in sha allah. mungkin ada hikmahnya nanti. tq kak.

mama kaori - tima kasih dear.

jai - amin. tima kasih.

aizamia3 - betul tu, melentur buluh dari rebungnya kan.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails