Followers

Tuesday, December 29, 2009

Cheesy sensation.

Permulaan aku ingin ucapkan TAKZIAH pada sahabat aku Puan Nurul Huda atas kehilangan ayahanda tercinta pada 27 Dec 2009 / Ahad akibat kemalangan jalan raya. Semoga roh arwah diletakkan di kalangan orang beriman dan dirahmati Allah..amin.


Alhamdulilah syukurrrrr pada ALLAH, aku sudah sihat. Sihatlah dari hari itu hari itu.
Mula-mula semestinya aku syok sungguh sebab dapat MENIKMATI makanan seperti biasa. Heaven sunggung...kan.
Kalau di ikutkan lah lama juga aku kena batuk yang agak teruk juga. Kalau tidak silap since raya haji, dekat hendak sebulan..kan.

Aku hendak cerita kisah makan di Pizza Hut pada malam minggu lepas.
Balik dari JJ petang itu, aku membuat cadangan untuk makan pizza. Fikir-fikir apa kata kita mencuba pizza baru yang tarik celup itu. Sebelum itu kena pilih di mana kah hendak makan?. Walhal sedia maklum kami lebih suka makan Domino berbanding Pizza Hut.
Last nya kami makan berdekatan dengan rumah sahaja.



Jangan terpedaya dengan muka aku yang macam GHAIRAH sahaja hendak makan pizza itu. Untung masa itu aku sudah kenyang makan mushroom soup cicah sekali dengan breadstix. Sebab sebaik sahaja aku tengok pizza itu sampai di meja, aku jadi lemah selera sahaja.

Cuba lihat gambar pizza yang aku order berbanding dengan gambar iklan. Punyalah jauh berbeza......kan!!!
Aku ambil pizza topping udang. Tapi yang bengangnya menda yang nak ditarik itu macam kurang masak sahaja. Tidak kembang.
Siap boleh aku cakap pada En Hendra yang rasa roti pizza itu macam hendak sama dengan rasa lempeng yang aku selalu buat di rumah. Sebiji rasa sama. Boleh gitu..kan.

Bagi penggemar keju mungkin syok lah dapat makan pizza ini. Bagi aku pula....ermmm. Kesimpulannya bukan kegemaran aku lah.
Paling-paling En Hendra dan Haziq sahaja yang makan. Aku cuma makan seciput sahaja.

10 comments:

Jieda said...

malam nanti nak makan pizza macam tu jugak

haslina said...

hehehe....buat penggemar Cheese mesti suka pizza nie...

Mr Mama said...

indah khabar dr rupa jak Pizza Hut ni da la tepung die x berapa masak.BEk pekena domino`s pizza...

haslina said...

amoiiii marah benar nampaknyer...

mamalieyna said...

nmpk dlm gmbr sugguh menyelerakan!! sedapnyeee.. ^_^

Ina Hashim said...

pizza hut sokmo gitu, indah khabar dari rupa

haslina said...

gambar mmg menyelerakan...tapi depend pada restoran pizza tersebut...bagaimana penyediaanya..tempat yg saya makan tu..TAK SEDAPPP..
:(

haslina said...

hahahah betul tu kak ina......kami mmg prefer DOMINO sahaja...

Mr Mama said...

Domino`s pizza x terima wang plastik....tang tu yg x best... :-"

haslina said...

hahaha...udah udahlah tu dengan duit plastic tuu...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails