Followers

Friday, January 1, 2010

Berapa berat ibu mengandung itu?

Story on 1 Oct 2009
Berat sebelum pregnant ialah 65kg @ 66kg
Berat masa kandungan 12 weeks @ 3 months ialah 59kg @ 58kg
Masa aku timbang berat baru-baru ini untuk kandungan 22 weeks @ 5 bulan lebih, berat aku cecah 60.5kg gitu.


Story on 10 November 2009
Ialah kan, pemeriksaan pada 24/9/09 berat badan aku turun kepada 60.7kg. Lepas sebulan berpuasa, semestinya berat badan aku turun. Aku pasti semua ibu mengandung turun berat badan lepas bulan puasa. Manakala pada 4/11/09 berat aku mendadak naik ke 66.7kg.

Story on 31 Dec 2009

Berat aku terkini ialah 65kg. Aku timbang baru-baru ini semasa menemankan En Hendra menderma darah di JJ Wangsa Maju.
Berat aku turun almost 2 kg.

ALLAHUAKBAR

SELAMAT TAHUN BARU 2010

4 comments:

mamalieyna said...

laa why turun tu..saya dl mencanak je naik..dkt 80kg tau..tu psl skrg ni bila dh turun berat lepas bersalin, naik pun cepat juga after pantang..hohoho..kuat makan!!

haslina said...

asik muntah dan tidak selera makan...itulah punca berat saya makin turun..sedih je kan...

mamalieyna selera makan..kan...klu saya selera makan sure sama lah tu kita..berat naik punyalah...

asalkan sihat...kan...
;)

Ina Hashim said...

moga baby & mama sihat selalu yer

haslina said...

amin...tq kak...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails