Followers

Thursday, April 21, 2011

curry pilihan

rempah curry ayam daging Baba's

rempah curry ayam daging Adabi

Hendak tanya pendapat korang semua?. Kalau masak curry selalunya pilih curry brand aper ek?.
Aku ini kalau yang emak selalu guna memang Adabi sahajalah. Dulu kini dan selamanya.
Aku pula memang jenis orang yang mudah terpedaya denga gambar hikhik. Makanya aku selalu suka beli brand Baba's. Tengoklah presentation di plastic pembalutnya, merah cantik mengiurkan sahaja color curry tu kan.
Tapinya kan kan, sebenarnya bagi aku setelah menggunakannya beberapa banyak kali. Aku rasa aku tidak sukalah. Sebab rasa rempah curry itu sendiri adalah tidak maveles dari segi rasanya.
;((
Balik kg baru ini, aku tanya kat emak pasal curry mary ini.
Sebagai orang lama, itulah suggestion emak, Adabi.

Walhal tidaklah selalu aku masak curry ini. Takat kalau cuti itu bolehlah layan masak berat-berat.
Sekarang ini memang harap maklum aku tengak kemaruk makan kari ikan. Siap aku dah cakap pada hubby yang cuti ini aku hendak masak curry.

rempah curry ikan Adabi

rempah curry udang ikan Baba's

6 comments:

maidatul said...

pastinya pilihan saya adabi ;)
semalam lunch buat kari ikan bawal memang bestt jer...

p/s now semua guna barang adabi sbb bestttt....

haslina said...

ahah. Adabi yea. mmg kena tukar ni. erm sodapnya kari ikan. mmg tak sabar nak tunggu sabtu ni, nak masak kari.
;))

e.l.i.s.s.m.i.e said...

eliss pun dari dulu pakai adabi ajer..ehehe

haslina said...

wah vote utk adabi gitu. mmg aku kena guna adabi nie.

Ina Hashim said...

akak mmg ikut mak akak guna adabi tp MIL guna baba's

haslina said...

kak ina - nampaknya mmg ramai guna Adabi yea.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails