Followers

Thursday, April 28, 2011

Roti bakar


Selalunya aku ini kalau balik dari office mesti belikan makanan tambahan. Ialahkan kalau dinner seawal jam 7pm. Sah-sah jam 10pm semua orang sudah lapar kembali.
Makanya aku mesti belilah apa-apa yang ringan-ringan untuk bekalan. Selalunya kuih muih yang tidak mudah basi gitu.
Tidak pun yang paling mudah ialah aku beli roti. Roti gardenia je gitu.
So malam-malamnya aku rajinlah 'bakar' roti then sapukan dengan marjerin Mother's Choice. Kena bakar dalam 6 keping atau lebih gitu. Ialahkan kami sudah berlima campur baby dalam perut aku sekali.
Tapi aku tahu hubby kureng suka makan roti bakar.
Bukan itu sahaja, mostly makanan yang aku suka adalah tidak sama apa yang hubby suka.
Ialahkan, aku ini kg di N9 ditambah dengan emak aku pula orang S'pore yang masakannya similiar dengan orang JB.
Hubby pula orang Sabah.
Confirm nya makanana ruji@asal kami memang amat berbeza sungguh.

Laginya aku bancuhlah juga air milo o kosong segelas buat aku dan untuk Haziq juga Haifa ialah susu sebotol kalau aku rajin.
Kejamnya aku sebab jarang buatkan air untuk hubby sebab hubby suka minum air sejuk. huhu.
Lagipun hubby prefer minum air panas with susu cair. Malangnya dalam peti ais mana ada susu cair. Takat susu tepung tu, banyaklah dalam rak.

Memandangkan hubby memang selalu kerja hingga lewat malam depan komputer, maka rasa macam bersalah pula kalau aku tidak ada menyediakan apa-apa kudapan untuk bekalan makan dia.
Macam malam tadi, kecian juga bila aku dengar dia sendawa angin masa hendak tidur. Masa itu memang sudah lewat benar rasanya. Mesti hubby lapar.
Sorry dear.

p/s korang kalau hubby kerja lewat, ada buatkan kudapan apa ek?
;))

5 comments:

velasrizal said...

cicah dgn teh o ptg2 sedap ni

Honda Wave Dash 110cc 2011

haslina said...

mmg di rizal. sodap punya.

mamalieyna said...

alaa..nak komen n3 kt atas, sllu eina tak jumpa nak clik tang mana,takde la..hu~

cuma nak bgtau, taktau sgt pasal kereta ni, tp dgn info ni, sedikit membuka mata ^_^

p/s nape eh sllu gitu, nak komen new n3, takde tmpt nk clik komen..hu~

haslina said...

memang kita ni bukan tahu sgt pasal enjin kan. untung ada orang hendak berkongsi.

hehehe. tiada apa pun eina. saya saja tidak letak tempat utk komen.
;))

Anonymous said...

I was wondering if you ever thought of changing the structure of your site?
Its very well written; I love what youve got to say.
But maybe you could a little more in the way of content so people
could connect with it better. Youve got an
awful lot of text for only having 1 or 2 pictures.
Maybe you could space it out better?

Also visit my webpage; insurance for cheap ()

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails