Followers

Friday, January 27, 2012

Ayam.

Salam Jumaat.
Alhamdulilah.
Cuti lagi esok kan.
Syiok.
Insyallah malam ini mahu siapkan order kek RED VALVET and MOIST CHOCOLATE.

Hari itu balik kg, kawan adik ada datang rumah.
Diaorang hendak pergi memancinglah gitu.
Rupanya kawan adik itu datang bawa sekali ayam jantan. Ayam hutan katanya.
Sebabnya kebetulan belakang rumah emak di kg ini memang semak sikit. Part yang belakang-belakang jauh sanalah.
Area situ ada pokok getah. Dan memang ada orang pun toreh getah di kebun getah abah itu.
Katanya lagi di situ ada ayam hutan.
So kawan adik bawa ayam dia untuk memikat ayam hutan itu lah.
Tengok dari jauh macam biasa je lah.
Tapinya sebelah kaki ayam itu bertambat tali.

Makanya Haziq dan Haifa pun terloponglah sekejap melihat chicken itu secara life.

De chicken.

3 comments:

mamalieyna said...

happy anak2 dpt tgk ayam ye..cam arif la, asal balik kg, hari2 tawaf ronda2 kg, nak tgk ayam, lembu, kerbau, jkambing...suka dia,.

e.l.i.s.s.m.i.e said...

my nuha me tunjuk kambing, kalo dia tanya dia jwab entah sebab konfius dengan anjing :p kesian. kenal anjing jer duk sini.hehehe

haslina said...

eina - mmg sesungguhnya. kecian dgn anak2 kitakan.
itulah untung ada kawan adik bawa ayam hidup.

eliss - alahai ciannya nuha.
mencikan anjing je yg merata di bandar.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails