Followers

Tuesday, January 10, 2012

Lauk hari cuti. Mesti heavy sikit.

Luv de combination of broccoli and fresh prawn.

Salam pagi Selasa.
Alhamdulilah.
Semalam aku mencutikan diri.
Feel tidak sihat sikit.
Ialah busy sangat dengan personal life.
Membaking dan membaking lagi.
Mana lagi dengan suami, anak-anak dan rumah sekali.
Tipulah kalau kata tidak penat.

Siang Sabtu itu, aktiviti utama ialah masak untuk breakfast.
Goreng mee hoon sahaja seperti biasa.
Habis breakfast terus pergi rumah kakak aku dengan Haziq dan Haifa.
Ambil anak buah then hantar balik ke rumah.
Aku continue ke pasar segar.
Sampai rumah terus sambung masak kari ayam dan brokoli + udang.
Teringin makan lauk-lauk itu.
Itu yang masak tu.

Jam 6.30 petang aku mula membaking.
Everything done at 11 pm.
Ialahkan buat pelan-pelan dan steady gitu.
Gembira aku tengok bila kek sudah masak dengan cantik.
Ialah orang order, mestinya hendak buat yang terbaik.

Kek yang di order oleh my pren.
Sudah masuk kek ke 3 Ita order dari aku.

De lauk.
Delicious kata anak buah aku.

2 comments:

luahfikiran ... mari kita said...

Salam,
Udang tu nampak best . Ini udang laut ni. Udang kolam tak macam ni

haslina said...

salam kembali Dato'- sungguh gitu dato'. mmg best klu udang laut masih nampak baru masak dgn sayur campur.
maveles.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails