Followers

Wednesday, March 28, 2012

Semalam aku EL - update with pictures.

Salam Rabu (wordless wednesday katanya...)
Alhamdulilah, walau hujan membasahi bumi pagi tadi itu, syukur aku sampai juga ke office.

Semalam, aku bercuti. Erm telah meng EL kan diri ini. Entahlah naluri mama mama ini. Tidak sampai hati melihat Qeqeem asyik hendak berdukung dan melekat sahaja dengan aku.
Akibat kerana bercuti bangun pun lambatlahkan.
Sebenarnya since Qeqeem batuk dan selsema. Alhamdulilah tidak demam. Memang tidur malam Qeqeem sudah tidak selesa. Qeqeem kerap terbangun dan menangis. Makluman, suara Qeqeem dan kakak Haifa nya amatlah NYARING.
Bayangkan kalau tidak aku, mesti hubby yang terjaga@terkujat bangun tetiba dengar tangisan. Fening kepala kejap. Mahu lebih 3 kali rasanyanya Qeqeem bangun malam sekarang ini.
Aku faham, dan aku pasti Qeqeem tidak selesa dengan lendir batuk dan sedikit selsema itu. Mungkin juga Qeqeem lapar.
Apa aku atau hubby buat ialah, bancuhkan susu. Alhamdulilah Qeqeem mahu tidur semula.

Semalam itu lepas ke klinik, boleh sahaja kami ke kedai Mamak. Masa itu jam sudah 12 tengahari. Sebelum keluar ruma sempat aku jerang nasi dan panaskan lauk sup ayam.
Cadangan aku mahu makan capati, paling tidak pun roti sardin.
Angin bertiup aku juga masa di kedai, bila semua aku minta sudah tiada.
Ialahkan, tengahari tegak mana ada mamak itu hendak melayan roti canai lagi. Tapi aku tetap bengang juga. Request roti telo pun diaorang reject.
Erm...

Settle di situ. Kami ke JJ. Boleh sahajakan, satu-satunya barang yang aku hendak beli ialah Sabun Axion Gel. Tangan aku memang poyo. Itulah satu jenis sabunan basuh pinggan yang aku boleh guna pakai. Kalau bagi sabun lain, conpem tangan aku mengelupas dan gatal-gatal berair gitu.
Macam-macam kan.

Axion di tangan ku selalu.

Memang gen aku begitu, emak di kg pun guna sabun yang ini.
Hatta hubby tersayang telah mensurvey seluruh pelusuk taman perumahan beserta kedai bagai. Makanya di JJ sahaj conpem sabun ini ada di jual.
Harga RM3.90. Aku play safe, amek 2 ketul. Kadang-kadang waktu sesak, aku minta sahaja seketul stok emak di kg. Kalau buka kabinet bawah sinki di kg. Fuh, bertingkat sabun ini emak buat stok.
Sekali jalan, aku suggest pada hubby, jom beli sekali barang dapur disitu.

Ini yang saiz 600ml

Hubby juga sebenarnya suka beli air minuman@distilled drinking water Jusco Selection price 69 sen untuk 1.5 liter. Beli banyak-banyak sekali.
Op sebelum terlupa JJ ada sale until 1 April. Bolehlah kan, ada selected item memang ada promotion. Ok lah, kalau setiap selected item itu ada potongan harga dalam 70 sen@50 sen.
Jangan lupa pada sesiapa yang ada kad JJ boleh tukar kepada kad yang terbaru. Aku sudah buat semalam itu sekali.

Ramai rasanya suka design yang ini.

Alhamdulilah selesai di situ kami ke Giant. Tujuan ialah mencari seluar dan juga kasut kerja untuk me. Erm, memangkan tiada, makanya kami terus balik ke rumah.
On de way balik, aku minta hubby singgah stall kuih pau. Stall pau ini dekat dengan traffic light simpang empat Giant tu.
Entahlah mak jemah, aku sudah jatuh cinta dengan pau inti sambal di situ. Price RM1.50 seketul. Aku semalam borong pau frozen inti kacang merah dan inti sambal. Ada 4 ketul satu pack. Dan price ialah RM5.50.
Sampai rumah terus senduk nasi dan makan. Lapar.

Suka inti sambal, sebab ala sambal nasi lemak siap ada ikan bilis.
Tapi di rumah aku semua suka inti global@kacang.

4 comments:

mamalieyna said...

huhu..siannye Qeqeem..hrp cepat sihatnya~ cabaran beranak kecik gitulah kan, anak menangis malam..eina pun Hakeem malam semalam, nangis non stop hmpir 3 jam..taktau la kenapa..tp tulah, blk rumah,sampai on time magrib..hu~

mlm ni dh ok, alhamdulillah..

haslina said...

semoga ALLAH permudahkan urusan kita sebagai parent yang ada anak comel dan kecik2 amin amin amin.

part balik rumah tu, mmg lah kan eina.
adat org bandar, sampai rumah mesti da dekat malam kan.

aliaaroslan said...

alamak, tapi jcard aliaa valid sampai tahun depan. kene tunggu tahun depan la nak tukar kad warna warni tu :)

haslina said...

hehe.
sebenarnya mmg ada promotion until 31 march baru ni utk penukaran card sahaja@free gitu.

x pelah tahun depan baru dapat tukar card bercorak cantik gitu.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails