Followers

Friday, December 9, 2011

Donut ku kureng gebus.

Salam petang Jumaat.
Yup malam tadi mencuba resepi baru.
Donut.
Stress time pembuatan ialah yeast aku yang 'mati'.
Tiga kali buat, lastly yang kedua hidup juga. Tapi tidak banyak yang hidup.
Maka buihnya nampak separuh sahaja.
Akibat dari itu kenaikan donut aku kureng gebunya.
Namun syukur alhamdulilah, rasa tetap mantap.
Mesti akan cuba lagi.
Sebab semua orang suka makan.

Jam sudah lewat 10 lebih malam tadi. 
Barulah menggoreng.
Supper weh.

Baru beli petang semalam. 
Kalau yang acuan steel harga dalam RM6 rasanya.
Siap ada resepi di belakangnya.
Tapi aku guna resepi lain.

De proses.
Juga sebelum doh naik.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails