Followers

Saturday, December 20, 2008

Early sleepy, transsiberian movie

Malam td tertidor awal. Dalam lepas2 isyak gitu before 9pm, mesti En Hendra da bawa Haziq masuk bilik untuk tidorkan dia. Kekadang aku join sekali, kekadang tidak. Tapi yg lovely nyer, Haziq mesti salam tangan aku dan kiss pipi aku klu nak pi tido dulu. Klu dia terlupa salam, leh dia kuar semula dari bilik utk salam mama dia nie.
So klu nak tidorkan Haziq, klu payah sangat mmg kena padam kan lampu bilik dan tutup pintu. Punyalah gelap bilik tu. Tp trick tu menjadi, Haziq mudah lelapkan mata dan tertidor. Aku pulak duk terlayan ngantuk pun tertidor until 1am gitu. Maka sorang2 lah En Hendra melayan tv dan intenet malam td...cian..

Aku asalnyer nak tido kejap2 jea gitu. Tp terbabas lea pulak. Ialah penat sungguh hari jumaat nyer schedules. Jam 8.30am until 10.30am ada kelas. Kena speeking london pagi2 tu dalam kelas. Da lah terlewat sampai office, so x sempat breakfast..alhamdulilah da minum segelas MILO O kat umah. Habis kelas terus beli mee hoon goreng. Tengahari tu punyalah ngantuk mata aku nie, siap menguap nguap gitu. Nak cuba lelapkan mata...aduh cannot jea. Ntah naper x leh lelap gitu. So cuba tidor2 ayam gitu dalam 15 minit kot. Pastu ok da...
Jam 3pm - 4.30pm, aku ada kelas ganti. Kelas tu total out ada 30 lebih students, tp yg datang cuma 2 orang jea sebab another kelas ganti 4 that subejct ialah pada hari isnin, so the rest of the class mungkin pilih hari isnin leture kot. Pastu 5pm until 6 lebih ada kelas lagi. Last2 sampai umah dah jam 7pm. Penat wehhhh....

Antara movie aku tgk lately nie ialah Transsiberian -A Trans-Siberian train journey from China to Moscow becomes a thrilling chase of deception and murder when an American couple encounters a mysterious pair of fellow travelers.

Citer ni mmg movie biasa jea, tp kira mcm satu peringatan utk kita klu pergi melancong ke luar negara. Jgn sesekali terlalu baik dgn orang yg kita baru kenal. Klu tidak jd lah mcm dlm citer nie. American wife tu tak tahu di letakkan dadah dalam beg dia oleh orang yg baru mereka kenali. Pastu wlu pun dia da bg beg tu pada polis rusia tu, tetap dia kena tangkap kerana pencuri dadah tersebut, carlos masih belum dijumpai. Dan polis rusia syak dia juga terbabit dalam kes dadah nie. Takut gak aku tgk citer ni, bkn takut aper, ialah mcm2 boleh jadi klu kita dianiaya...apa lagi klu menda tu berkaitan dgn dadah dan

6 comments:

Our Dreams Of Life said...

uikss nape tukar skin lama balik lin?yg dulu dah cantekkk

haslina said...

rasanyer saya tak pernah pakai lagi skin ni kak...tetiba saya rasa biru itu amat menawan..luv it...
:)

e.l.i.s.s.m.i.e said...

what a lovely haziq...dah lama x tgk movie..penat jugak jadik lecturer yer..

haslina said...

ellis ~ alhamdulilah Haziq gitu..klu hubby rajin donlod movie leh tgk kat umah jea..
heheh..kekadang klu timetable pack juga student ramai..penat lah..
biasalah..ada penat..ada kekadang leh relax..
;)

:: Cikgu Wiween :: said...

kak haslina gajin gak tgk movie eh? jom tgk twilight! huhu :p

haslina said...

rajin tgk kat umah jea ween...hehehe..twilight..erm..best kea citer tu...nanti leh minta hubby donlodkan...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails