Followers

Wednesday, December 24, 2008

quantum of solace and lucky number slevin

Baru2 ni aku tgk movie Quantum of Solace dan Lucky number slevin. Tgk kat mana lagi, kat umah jea lah...hehehe...Apa lagi nak buat di waktu lelepak kat rumah...antaranyer leh tgk movie lah.

Release Date: April 7, 2006 <----yg aku tgk ialah Lucky Number Slevin release pada 2006 dan ada satu lagi movie Lucky Number Slevin/Matador release pada 2007 ermmm.

Synopsis
-LUCKY NUMBER SLEVIN is a thriller that twists and turns its way through an underworld of crime and revenge. Set in New York City, a case of mistaken identity lands Slevin (Josh Hartnett) into the middle of a war being plotted by two of the city's most rival crime bosses; The Rabbi (Ben Kingsley) and The Boss (Morgan Freeman). Slevin is under constant surveillance by relentless Detective Brikowski (Stanley Tucci) as well as the infamous assassin Goodkat (Bruce Willis) and finds himself having to hatch his own ingenious plot to get them... before they get him.

Tajuk citer ni da pernah aku dengar but, x de kesempatan nak tgk. So bila En Hendra da donlod, dapat lah aku tgk. Aku mmg tak tahu pun citer ni pasal aper sebenarnyer. So tgk2 buta gitu. In the end baru aku faham yg Slevin tu adalah Mac (klu aku x silap namanyer lah). Parent Mac ni kena bunuh oleh Rabbi, Boss and Brikowski. Masa tu Mac masih kecil lagi. Patut nyer Mac pun dibunuh oleh Goodkat, tp Mac x jadi dibunuh dan di jaga oleh Goodkat sampai dewasa. Movie ni kirenyer kisah pembalasan dendam Mac@Slevin atas kematian parent dia. Ok gak lah citer ni..memula macam citer ganas..pastu macam citer kelakar...pastu in the end jadi ganas semula...hehehe..Tapi lagi...hero citer ni..hensemmmmm nyer....

Movie james bond tu..erm..x menarik langsung. Macam x de point jea citer tu. Action mmg dasattttt sungguh..mmg tabik lah. Tp jalan cerita..lemahhh sungguh. I dont like it.

2 comments:

chika said...

lucky numr slevin saya dah tengok sikit je. HAHAHHA

haslina said...

nurul..ooo..iyea kea..tgk lah sampai habis..ok juga citer tu..
heronyer hensemmm...heheheh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails