Followers

Wednesday, September 16, 2009

Lempeng cicah masak lemak cili api.

Juadah berbuka pada hari ahad lepas. Memang aku berpuas hati dengan apa yang aku masak hari itu. <---- puji diri sendiri. Tapi En Hendra kureng suka my sayur goreng itu sebab aku campur sekali dengan hotdog goreng.

"Sorry ya bang, next time i tak masak gitu lagi ek"

Lauk yang satu lagi ialah AYAM MASAK LEMAK CILI API. hehehe..sudah namanya orang nogori. Confirm aku mesti hendak masak lauk ini. Alhamdulilah En Hendra layannn lauk ini.
Dan juga kalau sudah ada lauk ini, kurang lengkap rasanya kalau aku tidak buat lempeng sekali. Sungguh sedap makan lempeng tepung cicah dengan kuah masak lemak. Sepadan sungguh. Aku masak 2 keping sahaja sebab aku seorang sahaja yang suka makan gitu. Puas hati sunguhhhhh.

Seperti kebiasaan kami kalau masak untuk berbuka memang masak banyak. Ialah kan itu untuk lauk berbuka dan itu juga lauk untuk bersahur. Jimat masa kan....

5 comments:

intan izani said...

sedapnye masal lemak cili api
peknen eh wak?
anak ke bape?

en_me said...

teringat lagu.. ko masak lempeng, lempeng ku hangus.. ehehe, salamm ramadhan akak redloves itteww..

gee ryder said...

org nogori mkn lempeng ngn masak lemak cili api ke?
saya bese mkn ngn sardin jer

e.l.i.s.s.m.i.e said...

aku makan lempeng cicah gula jer..hikss :)

haslina said...

intan ~ masak simple jea tu....pregnant anak ke 2..

en_me ~ hehehe..salam ramadhan juga..

gee ~ mana2 lauk pun boleh..asal sedap...
;)

eliss ~ mmg pun..ikut selera masing2...asal kan sodap...
;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails