Followers

Thursday, November 4, 2010

NS60L - GP - ATLAS battery

Alhamdulilah, bila gaji sudah dapat, bateri kereta minta di tukar.
Iyalah, cuba dia buat perangai masa hujung bulan, siapalah hendak bagi duit..kan.

Makanya pagi tadi, aku kelambatan amat amat pergi ke office. Mana ada kedai bateri buka jam 7.30am, makanya perlu tunggu lama lagilah.
Hubby sayang jump startkan kereta then pergi beli bateri di kedai yang selalu repair kereta di situ.
There, harga bateri naik lagi ke?
Harganya RM 180


7 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

hubby guna yang sel kering jugak.tp x tau lak harga berapa :p

haslina said...

samalah tu eliss...
maintenance free tu...

BLADE EDGE said...

Salam..

saya just blogwalking..baru tahu pasal blog ni..

kene check selalu utk elakkan masalah..byk kene tau pasal enjin sbnrnya..myk hitam pun kene tukar every 5000km. bateri brand apa sampai rm180 tu?

Anyway kalau ada masa, silalah menjelajah ke blog saya.

regards,
BLADE EDGE

aliaaroslan said...

bateri kering memang mahal sikit tapi tahan lagi lama dan sangatttt senang untuk jaga.

haslina said...

salam kembali blade - tq for the info, mmg hubby yg jaga semua tu..
brand GP, tp tgk kat internet harga cuma rm 140..ni beli kat area umah di pandan indah, nama kedai tu weng cheong auto tyres service
;(

alia - mmg sesuai utk kita yg sering kali 'lupa' nak check air batery
;))

Anonymous said...

salam
tghari2 panas ni lepak kat rumah bc blog..cari2 pasal battery gp jumpa ruang ni. nak kongsi cerita dan pengalaman..

pagi tadi start enjin kereta tak boleh..cal GP suruh datang tukar battry. Ah Chong ckp "klu bateli losak tukar balu..tpi kalau bateli ok u kena caj rm40.."

waranty ada lagi lagi empat bulan..nak ke tidak..

tiga jam try tggu dan godek2..try start dan bawak mekanik datang check dgn alat..kata mekanik, 'bang ini semua ok, altenator ok..batry prob ni'

apa lagi zas terus cal GP suruh dtg angkat batry baru

jam 3 ptg td ah chong datang dgn gf.."abg, u punya bateri ok..alternator ok.., u kasi caj la tgk lima ringgit saja"

ok batry ok..semua ok..apa yg tak ok?

alih2 aku kena caj rm30! mau tak kena, ah chong datang bawak mesin dia..check batry ok..indicator dlm mesin dia kata ok..tak bole tukar baru..haaa.. tu dia da kena tipu dgn ah chong dah..dia punya syarat2 tersirat da nmpak..rupanya ahchong ni ada tiga empat syarat dlm mesin dia utk tukar batry rupanya..dan dgn cara ni dia buat duit tambah..bygkn satu hari lima kereta tak bole start dan kena bayar pulak..

jadi kesimpulannya..berhati2 lah dgn si guarantor batry GP ni..klu batry weak p je la cas..

haslina said...

anony - ya allah tak baik punya orang gitu kan.
anyway tq for the info.
;))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails